Nasıl Avukat Olunur

Nasıl Avukat Olunur
Hukuk Fakültesini bitirdikten sonra 1 yıllık avukatlık stajının başarı ile bitirilmesi halinde Avukat ünvanı kazanılarak avukat olunur.

Avukat Nasıl Olunur
Avukat olabilmek için adayların aşağıdaki şartlara uygun olması gerekir.
1. Avukat olmak için Türk vatandaşı olmak birinci şarttır.
2. Şart ise Hukuk Fakültesi mezunu olmaktır. (Eğer Yüksek Öğretim Kurulu tarafından denkliği kabul edilen yabancı ülke hukuk fakültelerinden mezun olduysanız Türkiye'deki hukuk fakülteleri ders programlarına göre eksik kalan dersleri tamamlamak gerekmektedir.
3. Şart Avukatlık stajını tamamlamış olmak ve Avukatlık belgesini almış olmak gerekir.
4. Baro Levhasına yazılmak istenilen baro bölgesinde ikametgahı bulunmak. (Bu şart baro levhasına kayıt için gereklidir. Süreklilik arzetmemek koşulu ile Türkiye'nin her yerinde avukatlık mesleği icra edilip, mahkemelere gitmeye bir engel yoktur.
5. Şart avukatlığa engel halinizin olmaması gerekir.

Avukatlık yapmaya engel haller nelerdir
a) Taksirli suçlar hariç kesinleşmiş bir kararla iki yıldan fazla hapis veya bir yıldan fazla ağır hapis cezasıyla veya basit ve nitelikli zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanmak ve dolanlı iflas gibi yüz kızartıcı suçlarla istimal ve istihlak kaçakçılığı hariç kaçakçılık, ihaleye fesat karıştırmak suçlarından biri ile hüküm giymiş olmak. (Bu bentte sayılan yüz kazırtıcı suçlardan biri ile hüküm giymiş olanların cezası ertelenmiş, paraya çevrilmiş veya affa uğramış olsa da avukatlığa kabul edilmezler.)
b) Kesinleşmiş bir disiplin kararı sonucunda hakim, memur veya avukat olma niteliğini kaybetmiş olmak.
c) Avukatlık mesleğine uymayacak tutum ve davranışları çevresince bilinmiş olmak.
d) Avukatlık mesleği ile bağdaşmayacak bir işle meşgul olmak.
e) Mahkeme kararı ile kısıtlanmış (hacir altına alınmış) olmak.
f) İflas etmiş olup da itibarı iade edilmemiş bulunmak. Taksiratlı ve hileli müflisler itibarları iade edilmiş olsa dahi kabul olunmaz.
g) Hakkında aciz vesikası verilmiş olup da bunu kaldırmamış olmak.
h) Avukatlığı sürekli olarak gereği gibi yapmaya engel vücut veya akılca engeli olmak.

Avukat olmak için hangi hallerde Avukatlık Stajı yapma şartı aranmaz 
Adli, idari ve askeri yargı hakimlik ve savcılık yapanlar ile Anayasa Mahkemesi raportörlüklerinde, Danıştay üyeliklerinde, üniversiteye bağlı fakültelerin hukuk bilimi dersleri dalında profesörlük, doçentlik, yardımcı doçentlik görevlerinde dört yıl, kamu kurum ve kuruluşlarının hukuk müşavirliği görevinde on yıl süre ile hizmet etmiş olanlarda avukatlık stajı yapma şartı aranmaz.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.