Nasıl kişilere nobran denir

Nasıl kişilere nobran denir
Nobran nedir, nobran TDK anlamı nedir, nasıl kişilere nobran denir sorusunun cevabını vereceğiz.

Soru : Nasıl kişilere nobran denir 

A- Akılsız
B- Kötümser
C- Kaba
D- Gerçekçi

Doğru Cevap: Kaba

Davranışı kaba, sert, gönül kırıcı olan (kimse). Türkçe anlamı ile beraber nobran; davranışı kaba, gönül kırıcı ve sert olan anlamına gelmektedir. Kişinin takındığı bir sert tavır üzerinden karşı tarafa bunu aktarması olarak da anlatmak mümkündür. Örneğin nobran bir kişilik, sert mizacını karşı tarafa ileten şeklinde anlaşılabilmektedir.
Nobran kelimesi Farsçadan Türkçeye geçmiş ve çok uzun yıllardır kullanılan bir sözcüktür. Sert ve gönül kırıcı, kaba olan anlamına gelir. Bunu bir örnekle açıklamak gerekirse; Kadın, seni sevmiş de konuşuyor oğlum, öyle nobran olma.’’ S.F. Abasıyanık.

Nobran TDK kelime anlamı

 Türk Dil Kurumu açısından bakıldığında Nobran ‘Kaba, sert davranışı olan, gönül kırıcı’ anlamlarına gelmektedir. Herhangi bir kişinin karşı tarafa kaba ve sert bir etki hissettirmesi olarak tabir edilebilir. Bu anlam aracılığıyla hem sözlü hem de yazılı olarak Türkçe cümleler de kullanabilirsiniz.

Kaynak:Eğitim Sistem

3
0
0
0
0
2
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.