Nasreddin Hoca fıkraları

Nasreddin Hoca fıkraları
Nasreddin Hoca’nın Dünyanın merkezi neresi ve Eşeğe ters binmek fıkralarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Dünyanın Merkezi Neresi

Bir gün köyün gençleri Hocayı sınavdan geçirmeye karar vermişler. Köyün alanında toplanıp Hoca'nın yolunu beklemişler. Biraz sonra Hoca çıkmış karşılarına. İçlerinden bilgi bakımından kendine güvenen biri:

- Hocam sana bir soru soracağım. Bakalım bilecek misin?

Hoca da sor bakalım demiş.

Delikanlı sormuş;

- Dünya'nın merkezi neresidir?

Hoca anında yanıtlamış;

- Ayağımın bastığı yerin altındadır. Çocuklar ne diyeceklerini bilemeden dağılmışlar.

Eşeğe Ters Binmek

Nasreddin Hoca bir gün yabancı bir köyde misafir olur. Cuma günü O'nu kürsüye çıkartırlar. Güzel bir vaaz verir. Herkez pek memnun kalır. Camiden çıkınca Hoca'nın eşeğini getirirler.

Köylülerin hepsi ona hizmet etmek için adeta yarışırlar. Hoca eşeğine binerken biraz düşünür. Sonra eşeğin üstüne ters oturur. Herkes hayret eder. Köylülerden biri dayanamayıp sorar:

- Hocam der. Kusura bakma ama eşeğe niçin ters bindiğini sorabilirmiyim?

Hoca tebesüm ederek cevap verir:

- Eğer düz binip önünüze geçseydim siz arkada kalacaktınız. Siz öne geçseydiniz, bu defa ben arkada kalmış olacaktım. Böyle ters binince size arkamı dönmemiş oluyorum. Sebebi bu...

Kaynak:Eğitim Sistem

149
14
23
37
31
13
71
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum