Nasrettin Hoca verdiği mesajda ne anlatmak istemiştir

Nasrettin Hoca verdiği mesajda ne anlatmak istemiştir
Nasrettin Hoca bir gün eşeğinden düşer ve acıyla kıvranır. Hoca’nın başına toplananlar, “Hemen bir doktor çağırın!’’ diye bağrışırken Hoca, “Bana doktor değil, eşekten düşmüş birini bulun.” diye bağırır.

Nasrettin Hoca bu fıkrada; kendi durumunu, duygu ve düşüncelerini ve çektiği acıyı anlayabilecek kişinin sadece aynı şekilde eşekten düşen bir kişinin olabileceği mesajını vermiştir. Yani empatinin önemi anlatılmıştır.

Doktor Hocayı iyileştirebilir. Ama onun yaşadığı acıyı ve çaresizliği anlayamaz.

Nasrettin Hoca, bu fıkra ile iletişim üzerine oldukça güzel bir örnek oluşturmaktadır. Hoca eşeğinden düşmüş, doktor yerine ise daha önceden eşeğinden düşmüş birinin çağrılmasını istemiştir.

Hocanın bu şekilde cevap vermesinin nedeni kendisinin tecrübeye verdiği önem üzerinedir. Bu kapsamda hocayı ancak bu durumu daha önceden yaşamış biri daha iyi anlayacaktır. Bu durum insanın tecrübeye vermesi gereken önemi ifade etmektedir. Bir konudaki en iyi sonucu, ancak bunu yaşamış insan çıkarabilecek ve aktarabilecektir.

151
42
171
52
52
57
291
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.