Naziât suresi kaçıncı cüz kaçıncı sayfada

Naziât suresi kaçıncı cüz kaçıncı sayfada
Naziât suresi kaçıncı cüz kaçıncı sayfada, Naziât suresi fazileti ile ilgili hadisler ve rivayetler, Naziât suresi kaç sayfadan oluşur, Naziât suresi toplam kaç sayfa, Arapça 582 nasıl yazılır detaylar haberimizde.

Naziât suresi 582. sayfadan başlar ve 583. sayfada biter,  30. cüzde yer almaktadır. Mekke döneminde inmiştir ve 46 âyettir. Sûre, adını birinci âyetteki “en-Nâzi’ât”kelimesinden almıştır. Nâzi’ât burada, “ruhları çekip alan melekler” demektir. Sûrede başlıca, tevhit, peygamberlik, öldükten sonra dirilme ve hesap konu edilmektedir. Mushaftaki sıralamada yetmiş dokuzuncu, iniş sırasına göre seksen birinci sûredir. Nebe’ sûresinden sonra, İnfitâr sûresinden önce Mekke’de inmiştir.

Naziât suresinin konusu

Sûrede ağırlıklı olarak kıyamet halleri, hesap, ceza ve mükâfat konuları, Allah’ın birliği, peygamberlik ve öldükten sonra dirilme gibi inanç esasları ele alınmış; bu arada Hz. Mûsâ ve Firavun kıssasından bir kesite yer verilmiştir.

Arapça 582 nasıl yazılır : ٥٨٢

Naziat Suresi’nin Fazilet ve Sırları

Resulullah (Sallallahü Aleyhi ve Sellem) buyurdu ki: "Kim Naziat suresini (vird olarak) okursa, onun (mahşerde) duruşu ve hesap vermesi bir namaz vaktinin miktarı kadardır. Sonra o kıyamet gününde cennete girer."(Ebûl-Leys Semerkandî, Tefsirul-Kur’ân, 6/371; Kâdı Beyzâvî, Beyzâvi Tefsir (Envârut-Tenzîl ve Esrârut-Te’vil), 2/567)

Rivayet edildi ki:

  • Bu sureyi okuyan kişi, cennete sevinçle girer.
  • Bu sureyi her gece okuyan kimse, ölüm acısını duymadan ve son nefesini Kelime-i Tevhid ile kapamak sureti ile iman ile ahirete göçme şerefine erer.
  • Bu sureyi düşmanın yüzüne okuyan kimse, onun şerrinden emin olur.

Kaynak:Eğitim Sistem

3
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.