Ne karanlıkta yat, ne kara düş gör atasözünün anlamı

Ne karanlıkta yat, ne kara düş gör atasözünün anlamı
Bu yazımızda sizlere Ne karanlıkta yat, ne kara düş gör anlamı nedir , Ne karanlıkta yat, ne kara düş gör ne demektir açıklaması hakkında bilgiler vereceğiz.

Ne karanlıkta yat, ne kara düş gör anlamı şu şekilde :

İleride zarara uğrayıp üzülmek istemiyorsan, karşına çıkabilecek tehlikelere karşı şimdiden tedbir al. Bk. “Korkulu rüya görmekten…” Tehlikelere karşı önlem almış olan kişi, kendini ileride üzülmekten kurtarmış olur.

Tehlikelere karşı önceden önlem alan kimse, kendini ileride üzülmekten kurtarmış olur. Önlem almayan kişiler ise kendini üzülmekten kurtaramaz.

İnsan, olabilecek tehlikelere karşı önceden önlem almalıdır. Böylece sonradan üzüntü duyabileceği durumların, olayların önüne geçmiş olur. Her konuda tedbirli olmak büyük yarar sağlar. Çünkü ne zaman, ne gibi tehlikelerle karşılaşacağımızı bilemeyiz.

Kaynak:Eğitim Sistem

6
138
138
32
2
1
34
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.