Necm suresi 39-41. ayetlerden aşağıdaki hangi sonuca ulaşılabilir

Necm suresi 39-41. ayetlerden aşağıdaki hangi sonuca ulaşılabilir
Necm suresi 39-41. ayetlerden aşağıdaki hangi sonuca ulaşılabilir konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : İnsan ancak kendi çalışmasının karşılığını elde edebilir. Onun çalışması ileride kesinlikle gözler önüne serilecektir. Sonra çalışmasının karşılığı kendisine eksiksiz olarak verilecektir.” (Necm suresi 39-41. Ayetler)
Bu ayetlerden aşağıdaki hangi sonuca ulaşılabilir?

A- İnsan sorumlu ve irade sahibi bir varlıktır.
B- İster az, ister çok çalış sonuç aynıdır.
C- İnsan sınırsız özgürlüğe sahiptir.
D- İnsan kaderinde ne varsa onu yaşar.

Cevap : A- İnsan sorumlu ve irade sahibi bir varlıktır.
Bu ayetlerde ifade edilenlerden, insanın kendi çalışmasının karşılığını elde edeceği ve çalışmasının sonuçlarının kendisine gösterileceği belirtiliyor. Bu durum, insanın sorumluluk sahibi bir varlık olduğunu ve iradesiyle eylemlerini gerçekleştirdiğini gösterir. İnsanın eylemleri ve çabaları sonucunda kazandıklarının kendisine iade edileceği vurgulanarak insanın kendi davranışlarından sorumlu olduğu anlatılır.

1
0
1
0
1
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.