Nerede hareket, orada bereket atasözünün anlamı nedir

Nerede hareket, orada bereket atasözünün anlamı nedir
Nerede hareket, orada bereket anlamı nedir, nerede hareket, orada bereket ne demektir açıklaması hakkında bilgiler vereceğiz.

Nerede hareket, orada bereket anlamı şu şekilde :

Çalışmanın çok olduğu yerde, bu çalışmaların sonucu olan ürünler de çok olur. Hareketsizlik, tembellik ve edilgenlik insanlar ve toplumlar için mutsuzluk sebebidir. Durmadan çalışan yerde hem verim artar, hem bolluk olur.

İnsan yapısal olarak baktığımızda hareket etmesi için yaratılmıştır. Canlı tanım olarak; hareketli, hayat dolu, dinamik demektir. Hareketsizlik, tembellik ve uyuşukluk insan ve bir topluluk için mutsuzluk, huzursuzluk kaynağıdır. Çalışmanın ve emeğin çok olduğu yerde, bu çalışmaların sonucu olan ürünler de, kalkınmışlık seviyesi de çok olur.

Hareketin olduğu yerde genellikle bolluk olur. Çünkü insanlar herhangi bir bolluk ve bereket gördükleri zaman belli bir yere toplaşırlar. Yani insanlar nerede bir araya gelmiş ise mutlaka orada bolluk vardır.

  • Bu sene alışveriş merkezleri çok yoğun olacak. Sonuçta nerede hareket orada bereket.

Etiketler :
8
6
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.