Nezaket kuralları ne demektir

Nezaket kuralları ne demektir
Nezaket kuralları ne demektir, toplum içinde uyulması gereken nezaket kuralları nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Nezaket kuralları, ahlak kuralları olarak bilinir ve yazılı olmayan kurallar olarak nesilden nesle aktarılır. Nezaket kuralları sayesinde insanlar birbirlerine nazik ve kibar olarak davranırlar. Bu da toplumda barış ve huzurun sağlanması adına çok önemlidir.

Nezaket kuralları, insanların uyması gereken toplum refahını sağlayan yazılı olmayan kurallardır. Toplum içinde uyulması gereken nezaket kuralları, yere tükürmemek, etrafı temiz tutmak, insanlara yer ve yol vermek, insanlarla saygılı bir şekilde konuşmak, kaba olmamak, yol göstermek, yardım etmek gibi kurallardır. Bu kurallara uyulması insanları iyi birer birey yaparlar.

Nezaket kuralları, toplumsal yaşam alanında çeşitli durumlarda uyulması gereken ayrıntılı kurallardır. Bu kurallar, kişileri, toplumsal kesimleri ve grupları birbirinden ayırmaya, yaşamı kolaylaştırmaya ve ilişkileri düzenlemeye yardımcı olur; kimlerin nerede, nasıl davranmaları gerektiğini ve kime karşı, nasıl davranılması gerektiğini belirler; bireylerin davranışlarına düzen ve istikrar getirir; bireyleri, hata yapmaktan korur.

Toplum içerisinde uyulması gereken birçok nezaket kuralı vardır. Bunlara örnekler:

  • Toplumda hoşgörülü ve iyimser olmak.
  • Eleştiriyi yerinde yapılmak ve gereksiz eleştirilerden kaçınmak.
  • Başkalarını rahatsız etmemek.
  • Yeri geldiğinde teşekkür etmek.
  • Hata yapıldığında özür dilemesini bilmek.
  • Yemek yedikten sonra yemeği yapana “ellerine sağlık” demek.

Bu yazımızı okuyanlar aşağıdaki yazıları da okudular
1. Çevremizdekilerle selamlaşırken hangi ifadeleri kullandığımız yazımızı okumak için tıklayınız
2. İnternet ve sosyal medya araçlarıyla iletişim kurarken nelere dikkat etmemiz gerektiği yazımızı okumak için tıklayınız
3. Hz. Lokman’ın (a.s.) kim olduğunu yazımızı okumak için tıklayınız

3487
2090
1275
559
460
438
3219
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
15 Yorum