Nezle olduğunuzda koku alma duyusu neden azalır

Nezle olduğunuzda koku alma duyusu neden azalır
Nezle olduğunuzda koku alma duyusu neden azalır bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Mevsim geçişlerindeki kayıpların en önemli nedenlerinden biri olan alerjik nezle, zamanla kalıcı koku kayıplarına ortam yaratabiliyor. Sıklıkla alerjik hastalıkları olan kişilerde, polenlerin ya da alerjenlerin artmasına bağlı olarak yaşanan burun tıkanıklıkları koku duyusunda da azalmaya neden oluyor. Dolayısıyla uzun süren burun tıkanıklığında koku sinyalinin azalmasına bağlı olarak koku soğancığının hacmi küçülüyor ve kalıcı koku kaybı gelişme ihtimali artıyor.

Nezle olduğumuz zaman koku alma duyumuzun azalmasının nedeni burun akıntısı olmasıdır. Burundaki mukus miktarı artar ve sıvı hal alır ve sürekli yoğun bir şekilde akar ve bu da bizim koku alma almaçlarımızın işlevini yerine getirememesine sebep olur.

88
2
36
6
3
85
3
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.