Niçin Namaz kılarız

Niçin Namaz kılarız
Niçin Namaz kılarız, neden Namaz kılmalıyız bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Namaz, farz olan bir ibadettir. Günde beş vakit olarak farz kılınmıştır. Akil ve baliğ olan her Müslüman namaz kılmak zorundadır. Namaz, dinin direğidir. Namaz için Peygamber a.s., gözümün nuru, demiştir. Allah Kur’an-ı Kerim’de namazı dosdoğru kılın, demiştir. Ayrıca, namazın kötülüklerden alıkoyduğuna dair ayetler de vardır.

Namaz, Müslümanlığın en önemli göstergesidir. Cemaatle namaz kılmak daha sevaptır. Fakat ferdi olarak da kılınır. Cuma ve bayram namazları cemaatle kılınmak zorundadır. Namaz kılmadan, cennete giremeyiz. Namazı, takva sahibi olmak, cennete girmek ve Allah’ın rızasını kazanmak için kılarız. Kabul olan namazlar, kişileri kötülüklerden alıkoyan namazlardır. Bu nedenle namaz kılan kişinin kötülük yapması ya da düşünmesi mümkün değildir.

Namaz, belirli hareketler tekrarlanarak, dua ve sureler okunarak yerine getirilen bir ibadettir. Belirli vakitlerde yerine getirilir. Kur’an-ı Kerim’de, “…namaz müminler üzerine vakitleri belli bir farzdır.”  buyrulur. Kur’an’da namaz yerine salat kelimesi kullanılır. Salat, “dua etmek ve övmek” demek tir.

Namazda Allah’a dua etmek, onu övmek ve hatırlamak için kılınır. İnsan namazda Allah’ın huzurunda durup onunla iletişim kurduğu için Peygamberimiz namazı, müminin miracı (Allah ile buluşması) olarak nitelendirmiştir. Kur’an’da, “…Bana kulluk et. Beni anmak için namaz kıl.”  buyrulur.

Yüce Allah’ı her zaman anmamız ve ona kulluk etmemiz gerekir. Çünkü bizi, akıllı varlıklar olarak en güzel şekilde yaratan odur. O, bize karşılaşacağımız zorlukların üstesinden gelebilmemiz için güç vermiştir. Yeryüzünü bizim yaşayabileceğimiz şekilde düzenlemiştir.

632
445
838
11
55
82
339
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
4 Yorum