Nisâ suresi 136. ayette verilen mesajlar nelerdir

Nisâ suresi 136. ayette verilen mesajlar nelerdir
Nisâ suresi 136. ayette verilen mesajlar nelerdir konusunda kısa bilgiler vereceğiz.

“Ey iman edenler! Allah’a, Peygamberine, Peygamberine indirdiği kitaba ve daha önce indirdiği kitaba iman edin. Kim Allah’ı, meleklerini, kitaplarını, peygamberlerini ve ahiret gününü inkâr ederse, derin bir sapıklığa düşmüş olur.

Bu ayet, bizlere iman esaslarını öğretmiştir. Her kim bunlara inanırsa iman etmiş olur. İnanmayan kimse ise büyük bir sapıklık içine düşmüş olur.

Nisa Suresi 136. Ayette verilmek istenen mesaj tek yönlü yani bir bakış ile verilen bir mesaj değil, daha geniş anlamda değerlendirilmesi gereken bir mesajdır. Şimdi bu mesajlara dikkatli bir şekilde bakalım.

Bu ayet, iman esaslarının içeriğini ve iman esaslarına nasıl iman edilmesi gerektiği bizlere bildiriliyor. Ayrıca iman esaslarının bir bütün olduğunu, bölünme ve parçalanma kabul etmeyeceği mesajını bizlere veriyor. İman esaslarını kabul etmeyen kimselerin durumuna da değiniliyor.

Ayette verilmek istenen temel mesajlar şu şekildedir;

  • Allah’a iman etmeliyiz,
  • Allah’ın Peygamberlerine iman etmeliyiz,
  • Allah’ın Peygamberlerine gönderdiği kitaplara iman etmeliyiz (Hz. Muhammed’den (s.a.v) önce gönderilmiş peygamberlere verilen kitaplara da iman etmeliyiz (Tevrat, İncil, Zebur)
  • Meleklere iman etmeliyiz,
  • Ahiret gününe iman etmeliyiz.

Yukarıda saymış olduğumuz imanın şartlarıdır. Nisa Suresi 136. Ayette verilen son mesaj, kim bunlara iman etmezse Allah’ın gazabına uğramış olur.

Nisa suresi 136. ayette, bize verilmek istenen temel mesajlar bu şekildedir. Bu ayette bizlere Allah'a iman, meleklere iman, Peygamberlere iman ve kutsal kitaplara iman hususunda uyarılarda ve öğütlerde bulunulmuştur. Bu uyarıları dikkate almalı ve hayatımızı ona uygun olarak yaşamalıyız. Aksi takdirde Allah'ın gazabına uğramış oluruz. Buda bizim için bir felaket olur.

2439
234
568
127
113
186
977
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum