Nisâ suresinin 36. ayetinde bizden neler istenmektedir

Nisâ suresinin 36. ayetinde bizden neler istenmektedir
Kur’an-ı Kerim mealinden, Nisâ suresinin 36. ayetini yazınız bu ayette bizden neler istenmektedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Nisa suresi 36 ayet meali, Allah’a kulluk edin ve O’na hiçbir şeyi ortak koşmayın. Ana babaya, akrabaya, yetimlere, yoksullara, yakın komşuya, uzak komşuya, yakın arkadaşa, yolcuya, ellerinizin altında bulunanlara iyi davranın. Allah kendini beğenen ve böbürlenip duran kimseyi asla sevmez.

Nisa suresi 36. ayetinde, bizden Allah’a kulluk etmemesi hiçbir şekilde ona şirk koşmamamız gerektiği anlatılıyor. Aynı zamanda anne ve babamıza, akrabalarımıza, arkadaşlarımıza ve çevremizdeki insanlara iyilik etmemizi ve alçak gönüllü olmamız gerektiği anlatılıyor.

2101
1006
3174
684
616
725
2379
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
2 Yorum