Nitelikli insan gücü denildiğinde ne anlıyorsunuz

Nitelikli insan gücü denildiğinde ne anlıyorsunuz
Nitelikli insan gücü denildiğinde ne anlıyorsunuz bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Nitelikli insan, işinin gerektirdiği bilgi ve beceriye sahip, işini iyi ve istekle yapan, üretime katkı sağlayan kişidir.

Çalıştığı iş koluyla ilgili eğitim görmek, zaman içinde kendini geliştirmek, birikim sahibi olmak; edindiği birikimleri hayata geçirmek yapılan işte başarıyı artırır. Başarının artması üretimi ve istihdamı artırır. Sonuçta bu başarı işsizliğin azaltılması ve ülkemizin ekonomik anlamda kalkınmasına katkı sağlamaya kadar gider. Bu zincirleme başarıda zincirin ilk halkası nitelikli insan gücüdür.

Nitelikli insan olmanın, bir ülkenin gelişmesinin ve dünya barışına katkıda bulunmanın yolu eğitimden geçer. İyi bir eğitimden geçerek yetişmiş, meslek sahibi kişiler, daha başarılı olacağı için ülkelerinin ekonomisinin gelişmesine bilinçli olarak daha çok katkıda bulunurlar. Türk milletinin daha mutlu ve güçlü olması, eğitimde elde edilecek başarılara bağlıdır.

Nitelikli insanın özellikleri:

✓ İstekleri ve yetenekleri doğrultusunda iyi bir eğitim almıştır. Kişilerin istekleri ve yetenekleri doğrultusunda eğitim almaları çok önemlidir çünkü insanlar sevdiği alanlarda çalışırlarsa hem daha mutlu hem de daha üretken olurlar. İnsanın üretim sürecindeki yerini ise sahip olduğu yetenekler ve nitelikleri belirlemektedir.
✓ Haklarını bilir, başkalarının haklarını çiğnemez,
✓ İşini zamanında yapar ve zamanı tasarruflu kullanır,
✓ Kendi niteliklerini bilir ve bunu kullanır,
✓ Kendisine olduğu kadar çevresine ve ülkesine de katkıda bulunur,
✓ Öğrendikleriyle yetinmez, araştırır ve kendisini sürekli geliştirir,
✓ Planlıdır, zamana ayak uydurur, teknolojiyi takip eder, sosyaldir ve yeniliklere açıktır,
✓ Girişimci ruhludur yani mal veya hizmet üretmek amacıyla yeteneklerini kullanarak kafasındaki projeleri gerçekleştirmek için risk almaktan kaçınmaz. Böylece kendisine olduğu kadar başkalarına da faydası dokunur.
✓ Saygılı, hoşgörülü, çalışkan ve yardımseverdir, değerlerine sahip çıkar,
✓ Sorumlulukların bilir ve yerine getirir. Ülkesine hizmet ederek ülkesinin kalkınmasına yardım eder.

Kaynak:Eğitim Sistem

1
68
0
10
0
2
83
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.