Normalizasyon nedir

Normalizasyon nedir
Normalizasyon nedir, nasıl yapılır, normalizasyon kuralları nelerdir konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Normalizasyon nedir, nasıl yapılır, normalizasyon kuralları nelerdir?

Cevap : Normalizasyon, veritabanı tasarımında kullanılan bir yöntemdir. Verilerin düzenlenmesi ve yapılandırılması sürecidir. Veritabanlarının iyi tasarlanmasını sağlar, veri bütünlüğünü ve tutarlılığını artırır. Veriler tekrarlanmadan ve ilişkisel yapıda düzenlenir, veritabanının performansını artırır ve veri güncelleme/silme işlemlerini kolaylaştırır.

Normalizasyon, genellikle 1. normal form (1NF), 2. normal form (2NF), 3. normal form (3NF) gibi seviyelerde uygulanır ve her seviyede belirli kriterler ve kurallar vardır. Verilerin ihtiyaç duyduğu normalizasyon seviyesi, veritabanının karmaşıklığına ve veri yapısının gerekliliklerine bağlı olarak belirlenir.

1
0
1
0
1
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.