Nüfus artışını olumsuz etkileyen ve göçe sebep olan durum nedir

Nüfus artışını olumsuz etkileyen ve göçe sebep olan durum nedir
Nüfus artışını olumsuz etkileyen ve göçe sebep olan durum nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Dünya genelinde göçler birçok sebeple meydana gelmektedir. Doğal afetler, savaşlar, salgın hastalıklar, iş ve eğitim ihtiyaçları, din ve sağlık sorunları insanların göç etmelerine neden olmaktadır. Göç, insanların bir yerden başka bir yere giderek kendi hayat alanlarını oluşturmak istemeleri gayesiyle meydana gelmektedir.

Nüfus artışını olumsuz etkileyerek göçe sebep olan durumlar savaşlar, doğal afetler, salgın hastalıklar, iş ve eğitim kaygıları, din ve sağlık sorunları olarak bilinmektedir. Göçler, iç göç ve dış göç olarak yaşanmaktadır. İç göç, sınırları belli alan içinde yer değiştirmedir, Dış göç ise sınırların dışına doğru olan göç şeklinde meydana gelmektedir.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
4
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.