Nükleer faaliyetlerin çevreye olan zararları nelerdir

Nükleer faaliyetlerin çevreye olan zararları nelerdir
Nükleer faaliyetlerin çevreye olan zararları nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Nükleer faaliyetler, atom ve atom altı parçacıkların işleme tabi tutulmasıyla elde edilen enerjinin ısı ve elektrik enerjisine dönüştürülmesi yoluyla enerji üretmek maksadıyla yapılmaktadır. Bu nedenle nükleer enerji çekirdek enerjisi olarak da bilinmektedir.

Nükleer enerji üretim santralleri yüksek güvenlikli santraller olarak kurulmaktadır. Bu enerji santrallerinin enerji üretimi bakımından faydaları olsa da çevreye olan zararları ve muhtemel zararları nükleer faaliyetlerin yapılmaması kanaatini hakim kılmaktadır.

Nükleer faaliyetlerin çevreye olan zararları şu şekildedir:

* Radyasyon yayılımının gerçekleşmesine neden olabilir.
* Doğal bitki örtüsünün bozulmasına neden olabilir.
* Hava, su ve toprak kirliliklerinin yaşanmasına neden olabilir.
* Patlamaların ve muhtemel terör saldırıların gerçekleşmesi nedeniyle yaşanması muhtemel patlamaların gerekleşmesi söz konusu olabilir.

Günümüzde nükleer faaliyetler savaş teknolojileri için ve elektrik üretmek için kullanılmaktadır. Elektrik üretim için oldukça az ham madde ile yüksek enerjiler elde edilmesi nükleer faaliyetleri cazip hale getirmektedir. Nükleer silahların üretilmesi de nükleer bombalar ve patlamalar nedeniyle savaş suçu kapsamında değerlendirilmektedir.

Ülkemizde de nükleer enerji santralleri çalışmaları kurulum aşamasında olsa da devam etmektedir. Nükleer faaliyetler bakımından enerji üretilmesi ve elektrik elde edilmesi sonucunda ülkemizin büyük oranda elektrik ihtiyacının karşılanması ve dışa bağımlılığın azalması söz konusu olacaktır.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
3 Yorum