Nükleer felaketler sonrası radyoaktif maddelerin temizlenmesi amacıyla santralların çevresine hangisi ekilmiştir

Nükleer felaketler sonrası radyoaktif maddelerin temizlenmesi amacıyla santralların çevresine hangisi ekilmiştir
1986'daki Çernobil ve 2011'deki Fukuşima nükleer felaketleri sonrası radyoaktif maddelerin temizlenmesi amacıyla santralların çevresine hangisi ekilmiştir sorusunun cevabını vereceğiz.

Soru : 1986'daki Çernobil ve 2011'deki Fukuşima nükleer felaketleri sonrası radyoaktif maddelerin temizlenmesi amacıyla santralların çevresine hangisi ekilmiştir

A- Kaktüs
B- Ayçiçeği

Doğru Cevap: Ayçiçeği

Ayçiçeklerinin seçilmesi ise mutluluk saçan bitki görüntüsü yüzünden değil. Ayçiçekleri, onları nükleer temizleme işi için ideal kılan bir dizi pratik özelliğe sahip: Hızlı ve kolay bir şekilde ve hemen hemen her yerde yetişirler. Daha da önemlisi, biyokütlelerinin çoğunu yapraklarında ve gövdelerinde depolarlar, böylece bitkiler tarafından emilen radyoaktif madde kökleri kazmak zorunda kalmadan atılabilir.

1
0
1
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.