Nükleik asitlerin keşfedilmesinin nasıl gerçekleştiğini gördünüz

Nükleik asitlerin keşfedilmesinin nasıl gerçekleştiğini gördünüz
Nükleik asitlerin keşfedilmesinin nasıl gerçekleştiğini gördünüz. Nükleik asitlerin keşfedilme sürecine katkı sağlayan bilim insanlarını ve yaptıkları çalışmaları araştırınız konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Nükleik asitlerin keşfedilmesinin nasıl gerçekleştiğini gördünüz. Nükleik asitlerin keşfedilme sürecine katkı sağlayan bilim insanlarını ve yaptıkları
çalışmaları araştırınız. Bu araştırmalar sonucunda edindiğiniz bilgileri arkadaşlarınızla paylaşınız.

Ödev cevabı kısaca : Nükleik asitlerin keşfi, Friedrich Miescher tarafından 1869'da başlatıldı. Miescher, lökosit hücrelerinden izole ettiği bir maddeyi "nüklein" olarak adlandırdı ve bu, sonradan nükleik asit olarak bilinmeye başlandı. Daha sonra, Phoebus Levene ve Erwin Chargaff gibi bilim insanları, nükleik asitlerin temel bileşenleri ve yapısı hakkında önemli bulgular elde etti. Ancak nükleik asitlerin tam yapısı ve çift sarmal modeli, James Watson ve Francis Crick tarafından 1953 yılında bulundu. Bu keşif, genetik bilimlerin ve moleküler biyolojinin temelini oluşturdu.

1
0
1
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.