Nusret Hızır kimdir kısa hayatı

Nusret Hızır kimdir kısa hayatı
Nusret Hızır kimdir kısa hayatı, nerede doğdu, fakültedeki hayatı hangi alanda calışmalar yapmıstır konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Nusret Hızır kimdir kısa hayatı, nerede doğdu, fakültedeki hayatı hangi alanda calışmalar yapmıstır

Ödev cevabı kısaca : Nusret Hızır, İstanbul’da doğmuştur. Yurt dışında felsefe, matematik ve fizik üzerine eğitim görmüştür. Nusret Hızır, Türk bir felsefeci ve akademisyendir.

Nusret Hızır, İstanbul'da doğmuştur ve felsefe, matematik ve fizik eğitimini yurt dışında almıştır. Akademik kariyerine İstanbul Üniversitesi'nde başlamış, ardından Ankara Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi'nde ve diğer üniversitelerde bilim felsefesi ve mantık üzerine dersler vermiş ve Türk Tarih Kurumu'nda danışmanlık yapmıştır.

Hızır, felsefe ve bilimin kendi özel dilleri ve kavramları olduğunu savunmuştur. Diyalektik çerçevesinde bir felsefeye inanan Hızır, analitik felsefenin çözümleme yöntemini benimsemiş ancak sadece bu yöntemin yetersiz olduğunu düşünmüştür. Ona göre, analitik felsefe parçaları ele alırken diyalektik yöntem bütünlüğü korumada daha faydalıdır.

Nusret Hızır'ın eserleri arasında "Felsefe Yazıları" adlı kitabı önemli bir yer tutar ve bu eser Türk Dil Kurumu tarafından ödüllendirilmiştir. Ayrıca Nietzsche ve Erasmus'tan çeviri eserleri de bulunmaktadır.

1
0
1
0
0
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.