O ile başlayan kaç ilimiz var

O ile başlayan kaç ilimiz var
Türkiye'de O harfi ile başlayan kaç il vardır, O harfi ile başlayan illerimiz, O ile başlayan şehirler hangi bölgelerdedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Türkiye'de 'O'' harfi ile başlayan toplam 2 tane il bulunmaktadır. Bu iller aşağıdaki gibidir;

  • Ordu,
  • Osmaniye.

Ordu aynı zamanda büyükşehirdir.

O ile başlayan illeri kısaca tanıyalım

Ordu, Türkiye'nin bir ili ve en kalabalık otuzuncu şehridir. 2019 Yılı verilerine göre nüfusu 754.198’dir. Karadeniz Bölgesinde, Orta ve Doğu Karadeniz bölümünde yer almaktadır. Osmanlı döneminde, 1920 yılında, bağlı olduğu Trabzon Vilayeti'nden ayrılmış, 4 Nisan 1920 tarihinde il statüsüne kavuşmuştur.

Osmaniye, Türkiye Cumhuriyeti’nin 80. ilidir. 1933'e kadar il olan Osmaniye'nin eski adı Cebelibereket'tir. O tarihte Adana iline bağlanmış, 24 Ekim 1996 tarihinde yapılan yasal düzenlemeyle tekrar il olmuştur. 

O harfi ile başlayan iller hangi bölgelerde

Karadeniz bölgesinde olan iller, Ordu.
Akdeniz bölgesinde olan iller, Osmaniye.

Kaynak:Eğitim Sistem

272
120
271
3
2
13
7
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.