Ödünç; güle güle gelir, ağlaya ağlaya gider atasözünün anlamı

Ödünç; güle güle gelir, ağlaya ağlaya gider atasözünün anlamı
Ödünç; güle güle gelir, ağlaya ağlaya gider anlamı nedir, ödünç; güle güle gelir, ağlaya ağlaya gider ne demektir bu atasözünün anlamı hakkında sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Ödünç; güle güle gelir, ağlaya ağlaya gider anlamı şu şekilde :

Ödünç verilirken veren de alan da güler yüzlüdür, mutludur. Ödünç alınan geri verilirken ise durum değişiktir. Para veren kimse de parasını zamanında alamazsa tarafların arası çok çabuk bozulur.

Ödünç para verildiği zaman iki taraftan özellikle para alanın yüzü güler. Ama sonra borçlunun borcunu geciktirmesiyle alacaklı taraf parasını geri alamadığı, geride veremediği için üzülürler. Sonunda tarafların arası bozulmadan ödeme pek gerçekleşmez. / Ödünç eşyayı tertemiz veren kimse, onu yıpranmış olarak geri alır.

Kaynak:Eğitim Sistem

55
7
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.