Öğrenmek için değil, yaşamak için okuyorum sözünden ne anlıyorsunuz

Öğrenmek için değil, yaşamak için okuyorum sözünden ne anlıyorsunuz
G. Flaubert (Fılavber)’in Öğrenmek için değil, yaşamak için okuyorum sözünden ne anlıyorsunuz bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Okumak eylemi, bir direniş gibidir, bir mücadele vermektir. Hayatın amacını ve anlamını anlamak için gereklidir. Okumak insanın cehaletini yenmesinde etkili olur. Okumak insanın ufkunu derinleştirir. Birçok yazar bu anlamda okumak ile ilgili birçok söz söylemiştir.

Flaubert de öğrenmek için değil, yaşamak için okuyorum sözü de bu anlamda söylenmiş bir sözdür. Bazı insanlar için okumak nefes almak gibidir. Hayatta kalmanın sebebi, hayatın amacı haline gelmiştir. Okumadan yaşayamaz, nefes alamaz duruma gelirler. Bu nedenle okumak hayati olan bir ihtiyaçtır. Bu ihtiyacın karşılanması için insanların okumaya alışması ve sürekli okuyarak kendini geliştirmesi gerekir.

İnsan, okuyacağı herhangi bir eseri sadece “okudum” diyebilmek için değil, okuduğunu hayatında uygulamak için okumalıdır. Kişi istediği kadar okusun, okuduğunu hayatına geçirmedikten, ahlaki özelliklerine yansıtmadıktan sonra sadece okumak için okuyorsa bunun kişiye herhangi bir yararı olmaz.

  • Yani kitap okumak sadece öğrenmek için okunmuyordur
  • Buradaki söz çok bağlantılıdır:
  • Kitap okursan sınavlarında başarılı olursun
  • Sınavlarda başarılı olursan iyi bir meslek kazanırsın
  • İyi bir meslek kazanabilirsen de o zaman yaşamında o kadar iyi olur
  • İşte böyle bağlantılıdır

101
48
49
39
36
23
340
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.