Öğretmen Adayları Merakla 2012 Ağustos 40 Bin Öğretmen Atama Kılavuzunu Bekliyor

Öğretmen Adayları Merakla 2012 Ağustos 40 Bin Öğretmen Atama Kılavuzunu Bekliyor
Öğretmen Adayları Merakla 2012 Ağustos 40 Bin Öğretmen Atama Kılavuzunu Bekliyor

Öğretmen adayları ağustos ayında yapılacak 40 bin öğretmen atamasına dair kılavuzu bekliyor.

Öğretmenlik İçin Başvuru ve Atama Kılavuzu Ağustos 2012 ismini taşıyacak olan kılavuz 2012 KPSS Lisans sonuçlarının ÖSYM tarafından açıklanmasının ardından MEB tarafından yayımlanması bekleniyor.

Kılavuzun yayımlanması ile birlikte atama yapılacak 40 öğretmen kadrosunun branşlara dağılımı ortaya çıkacak.

                Öğretmen atamalarında en çok merak edilen konulardan birisi olması sebebiyle branşlara dağılım önem taşıyor.

1-      2012 Ağustos 40 bin öğretmen atamasında branş dağılımı nasıl olacak? 

2012 Ağustos 40 bin öğretmen atamasında lise branş öğretmenlerine 4+4+4 nedeniyle sürpriz kontenjanlar verilebileceğini değerlendirmekteyiz, branş kontenjanları kılavuzun açıklanması ile netleşecek.

2-       2012 Ağustos 40 bin öğretmen atamasında branş  taban puanları olacak mı? 

Şubat atamasında öğretmen atamalarında ilk defa branşlara taban puan şartı konulmamıştı, Ağustos atamasında MEB’in branşlara taban puan şartı koyup koymayacağı ise kılavuzun yayımlanması ile ortaya çıkacak.

3-      2012 Ağustos 40 bin öğretmen atamasında kurumlar arası atama kontenjanı olacak mı? 

Atama ve Yer Değiştirme yönetmeliğinde yer alan “Açıktan ilk atama, kurum içi ve kurumlar arası ilk atama, Millî sporcuların ataması, Bedensel engellilerin ataması” şeklinde öğretmen atama çeşitlerine belirli sayıda kontenjan ayrılması gerekmekte; oysa şubat ayında yapılan 17 bin öğretmen atamasında bu kontenjanlar maalesef bu atama çeşitleriyle başvuruda bulunacaklara ayrılmadı ve mağduriyete yol açtı.

4-      2012 Ağustos 40 bin öğretmen ataması sonrasında boş kalan kontenjanlar olacak mı? 

Her öğretmen ataması sonrasında ciddi sayıda boş kalan kontenjanlar olmaktadır. Bakanlığın kılavuzu yayımlamadan önce mevcut başvuru yapacak aday sayısı konusunda bir çalışma yapması ve alternatifler üzerinde durması binlerce öğretmen adayının daha mesleğini yapmasını sağlayacaktır.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.