Öğretmene 'üstün yetenekli' eğitimi

Öğretmene 'üstün yetenekli' eğitimi
MEB, özel yetenekli öğrencilerin farklı eğitim alarak uygun merkezlere yönlendirilmesi için öğretmen adaylarına son sınıfta eğitim vermeye başladı

Milli eğitim Bakanlığı (MEB), özel yetenekli çocukların eğitimi için yeni bir uygulamaya geçti. MEB, özel yetenekli öğrencilerin okullarda farklılaştırılmış eğitim almaları ve uygun merkezlere yönlendirilmeleri için okul öncesi ve sınıf öğretmenleriyle eğitim fakültelerinin son sınıflarında öğrenim gören öğretmen adaylarına eğitim vermeye başladı. Bakanlık, yetenekli bireylerin erken yaşta fark edilmeleri ve ihtiyaç duydukları eğitime ulaşmaları amacıyla mayıs ayının sonuna kadar 21 ilde 10 bin öğretmene eğitim vermiş olacak. 2013-2017 yıllarını kapsayan Özel Yetenekli Bireyler Strateji ve Uygulama Planı kapsamında verilecek eğitimler kapsamında Adana, Afyonkarahisar, Burdur, Bursa, Denizli, Eskişehir, Gaziantep, Kırşehir, Malatya, Manisa, Mersin, Muş, Ordu, Rize, Sakarya, Siirt, Sivas, Şanlıurfa, Tekirdağ, Van ve Zonguldak illerini kapsayan toplam 21 ilde öğretmen eğitimleri için hazırlıklar tamamlandı.

FARKLI EĞİTİM

Öğretmenlere yönelik seminerlerde öğretmenin özel yetenekli bir öğrenciyle karşılaştığında yapacakları anlatılıyor. Eğitimlerde, özel yetenekli öğrencilerin rehberlik ve araştırma ile bilim sanat merkezlerine nasıl yönlendirilecekleri, sınıf içinde bu öğrencilere yönelik farklılaştırılmış eğitimin nasıl verilebileceği aktarılıyor.

Kaynak:Milliyet

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.