Öğretmenler MEBBİS'e Cepten Girecek

Öğretmenler MEBBİS'e Cepten Girecek
MEB'in, iletişimi artırmak için başlatacağı yeni uygulama ile öğretmenler, özlük bilgilerine, izinlerine, cep telefonlarından ulaşabilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) yeni hizmete sunacağı uygulamayla öğretmenler eğitime ilişkin en son değişikliklere, özlük bilgilerine, izinlerine, sınav bilgilerine cep telefonlarından ulaşabilecek.

Bakanlık, çeşitli konulara ilişkin öğretmenlerin taleplerini Milli Eğitim Bakanlığı Bilişim Sistemleri (MEBBİS) üzerinden alarak değerlendirdi. Bunun üzerine Bakanlık, öğretmenlerle olan iletişimi daha da artırmak adına yeni bir uygulamayı hizmete sunmak için harekete geçti.

Yeni oluşturulan ''MEB personel mobil uygulaması''yla tüm öğretmenler, yöneticiler ve personel, bilgisayarlarının yanı sıra akıllı cep telefonlarından da MEBBİS'e girebilecek.

Böylece öğretmenler son yapılan değişikliklerden en kısa zamanda haberdar olacak. Özlük bilgileri, hizmet içi eğitim bilgileri, görev ve görevlendirme kayıtları, izinler, ödüller, sınav bilgileri gibi daha pek çok veriye buradan ulaşabilecek olan öğretmenler, hizmet içi eğitim başvurularını da buradan yapabilecek.

''MEB personel test mobil uygulaması'', Android ve IOS platforma sahip tüm mobil cihazlarda sorunsuz bir şekilde kullanılabilecek.

Uygulamayı kullanabilmek için Android platforma sahip kullanıcılar Google Play uygulamasından, IOS platforma sahip kullanıcılar ise AppStore uygulamasından ''MEB Personel'' adındaki uygulamayı indirebilecek.

Bakanlık, öğrenci ve veliler için de geliştirilen uygulamayı ilerleyen zamanlarda yayımlamayı planlıyor.

Ayrıca MEBBİS ve e-Okul hakkında önerileri de alacak olan Bakanlık, bu iki sistemin geliştirilmesine yönelik çalışmaları başlatacak.

Kaynak:

Etiketler :
0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.