Öğretmenlerin askerlik sorunu

Öğretmenlerin askerlik sorunu
Öğretmenler askerliklerini asker öğretmen olarak yapmak istiyorlar. Genellikle kısa dönem askerlik yapan öğretmenler bu süre içerisinde okullarından ayrılmak istemediklerini söylüyorlar.

Bu konuda gelen bir maili sizinle paylaşacak olursak;
"İyi akşamlar maksut bey size şimdiye kadar hükümetin ya da hükümetlerin görüp de değinmediği bir konuyu paylaşmak istiyorum ben doğu da görev yapan bi öğretmenim lisede görev yapıyorum ve direk konuya gireyim benim askerliğim gelmiş ve askere gitme durumum var benim durumumda olan sadece benim okulumda 4 kişi daha var bulunduğum ilçede daha fazla öğrencilerimi bırakamıyorum Şanssız olan kısım ise asker öğretmenlik çok sınırlı çıkıyor neden bütün öğretmenlere yada doğuda görev yapan öğretmenlere asker öğretmenlik hepsi için geçerli değil ben yarım maaşa razıyım. Ama bu şartlarda askere gitmem zor. Bir öğretmenin yeri okulu olmalı 6 ayda o öğretmene verilen rahat hazır ol veya nöbet tut olmamalı. Sonuç olarak sizden ricam bu durumumuzu haber yapmanız bu son askerlikle ilgili torba yasasına bizim konumuzun girmesi en büyük temennim bu temenniye de ulaşmam sizin değerli kaleminizden geçer. Lütfen bu konumuzu araştırın."

Evet mail böyle. Öğretmenin haklı bir talebi diye düşünüyoruz. Kaldı ki özellikle zorunlu hizmet bölgelerinde bunca öğretmen açığı varken elimizdeki kaynağı atıl kullanmak çok da doğru değil. Madem ki Asker Öğretmenlik diye bir müessese var bunu daha verimli kullanabiliriz. Özellikle doğu ve güneydoğu illerimizdeki öğretmenlerimizi kendi kurumlarında Asker öğretmen yapmak suretiyle daha sağlıklı bir yaklaşım sergilemiş olabiliriz.

Maksut BALMUK - Öğretmen

Kaynak:Memurlar.Net

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.