Öğretmenlik Bölümü Taban Puanları

Öğretmenlik Bölümü Taban Puanları
2017 yılında Üniversite tercihi yapacak olan ve Öğretmenlik bölümünü seçecek üniversite adayları için Öğretmenlik Taban Puanları ile Öğretmenliği 2016 YGS LYS Yerleştirme Başarı sıralamasını tüm bölümleri bu sayfamıza ekledik.
Bu yazımızda sizlere Öğretmenlik Bölümü seçek adaylar için tüm bölümleri tek bir sayfaya topladık. Sizler buradan istediğiniz branşın taban ve tavan puanları ile başarı sıralamalarına rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Aynı zamanda bu yazımızda hangi puan türü ile öğrenci aldıklarınıda görebilirsiniz.

Öğretmenlik Programlarına Başvurabilmek İçin En Düşük Başarı Sırası Nedir?

Öğretmenlik programlarına yerleştirme işlemlerinde (Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık programı dâhil)
İlgili LYS Puan Türünde En düşük 240 bininci (240.000)
 
Almanca Öğretmenliği Bölümü 14 Üniversite var. DİL-1 paun türü ile öğrenci alıyor. 2016 yılı toplam kontenjan sayısı 752 kişi ve % 100 doluluk oranına sahip. Başarı sıralamasına göre bu bölümün ilk Üniversitesi Uludağ ve son öğrencinin başarı sıralamsı 20.700'dir. Başarı sıralamasına göre bu bölümün son Üniversitesi İzmir Dokuz Eylül ve son son yerleşen öğrencinin başarı sıralaması 54.500'dir. Almanca Öğretmenliği Başarı Sıralaması ve Taban Puanlarına buradan ulaşabilirsiniz.
Arapça Öğretmenliği Bölümü 4 Üniversite var, bu Üniversitelerden 2'si Devlet 2'side Özel Üniversitedir. DİL-3 paun türü ile öğrenci alıyor. 2016 yılı toplam kontenjan sayısı 276 kişi ve % 100 doluluk oranına sahip. Başarı sıralamasına göre bu bölümün ilk Üniversitesi İstanbul Sabahattin Zaim (Tam Burslu) ve son öğrencinin başarı sıralamsı 15.300'dir. Başarı sıralamasına göre bu bölümün son Üniversitesi İstanbul Aydın (50 Burslu) ve son son yerleşen öğrencinin başarı sıralaması 64.300'dir. Arapça Öğretmenliği Başarı Sıralaması ve Taban Puanlarına buradan ulaşabilirsiniz.
Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği Bölümü 53 Üniversite var. 2017 yılında MF-1 paun türü ile öğrenci alacak daha önce YGS-1 puan türü ile öğrenci alacaktı. Başarı sıralamasına göre bu bölümün ilk Üniversitesi Boğaziçi ve son öğrencinin başarı sıralamsı 68.500'dir. Başarı sıralamasına göre bu bölümün son Üniversitesi İstanbul Aydın (50 Burslu) ve son son yerleşen öğrencinin başarı sıralaması 942.000'dir. Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği Bölümü Başarı Sıralaması ve Taban Puanlarına buradan ulaşabilirsiniz.
ogretmenlik-programlarina-basvurabilmek-icin-en-dusuk-basari-sirasi-.jpg
Biyoloji Öğretmenliği Bölümü 11 Üniversite var. 2017 yılında MF-2 paun türü ile öğrenci alacak. Başarı sıralamasına göre bu bölümün ilk Üniversitesi Marmara ve son öğrencinin başarı sıralamsı 136.000'dir. Başarı sıralamasına göre bu bölümün son Üniversitesi Van Yüzüncü Yıl ve son son yerleşen öğrencinin başarı sıralaması 251.000'dir. Biyoloji öğretmenliği toplam kontenjanı 231 kontenjanı var ve %100 doluluk oranı var. Biyoloji Öğretmenliği Bölümü Başarı Sıralaması ve Taban Puanlarına buradan ulaşabilirsiniz.
Coğrafya Öğretmenliği Bölümü 7 Üniversite var. 2017 yılında TS-1 paun türü ile öğrenci alacak. Başarı sıralamasına göre bu bölümün ilk Üniversitesi Marmara ve son öğrencinin başarı sıralamsı 9.210'dir. Başarı sıralamasına göre bu bölümün son Üniversitesi Dicle ve son son yerleşen öğrencinin başarı sıralaması 29.400'dir. Coğraya öğretmenliği toplam kontenjanı 147 kontenjanı var ve %100 doluluk oranı var. Coğrafya Öğretmenliği Bölümü Başarı Sıralaması ve Taban Puanlarına buradan ulaşabilirsiniz.
Felsefe Grubu Öğretmenliği Bölümü 3 Üniversite var. 2017 yılında TM-3 paun türü ile öğrenci alacak. Başarı sıralamasına göre bu bölümün ilk Üniversitesi Gazi ve son öğrencinin başarı sıralamsı 121.000'dir. Başarı sıralamasına göre bu bölümün son Üniversitesi Erzurum Atatürk ve son son yerleşen öğrencinin başarı sıralaması 165.000'dir. Felsefe Grubu Öğretmenliği toplam kontenjanı 63 kontenjanı var ve %100 doluluk oranı var. Felsefe Grubu Öğretmenliği Bölümü Başarı Sıralaması ve Taban Puanlarına buradan ulaşabilirsiniz.
Fen Bilgisi Öğretmenliği Bölümü 68 Üniversite var. 2017 yılında MF-2 paun türü ile öğrenci alacak. Başarı sıralamasına göre bu bölümün ilk Üniversitesi Boğaziçi ve son öğrencinin başarı sıralamsı 65.300'dir. Başarı sıralamasına göre bu bölümün son Üniversitesi Kars Kafkas ve son son yerleşen öğrencinin başarı sıralaması 259.000'dir. Fen Bilgisi Öğretmenliği Bölümü Başarı Sıralaması ve Taban Puanlarına buradan ulaşabilirsiniz.
Fizik Öğretmenliği Bölümü 8 Üniversite var ve 168 öğrenci alıyor doluluk oranı %100'dür. 2017 yılında MF-2 paun türü ile öğrenci alacak. Başarı sıralamasına göre bu bölümün ilk Üniversitesi Boğaziçi ve son öğrencinin başarı sıralamsı 54.400'dir. Başarı sıralamasına göre bu bölümün son Üniversitesi Konya Necmettin Erbakan ve son son yerleşen öğrencinin başarı sıralaması 234.000'dir. Fizik Öğretmenliği Bölümü Başarı Sıralaması ve Taban Puanlarına buradan ulaşabilirsiniz.
Fransızca Öğretmenliği Bölümü 9 Üniversite var ve 409 öğrenci alıyor doluluk oranı % 98'dir. 2017 yılında DİL-1 paun türü ile öğrenci alacak. Başarı sıralamasına göre bu bölümün ilk Üniversitesi Marmara ve son öğrencinin başarı sıralamsı 16.500'dir. Başarı sıralamasına göre bu bölümün son Üniversitesi İstanbul ve son son yerleşen öğrencinin başarı sıralaması 57.800'dir. Fransızca Öğretmenliği Bölümü Başarı Sıralaması ve Taban Puanlarına buradan ulaşabilirsiniz.
Görme Engelliler Öğretmenliği Bölümü 1 Üniversite var ve 67 öğrenci alıyor doluluk oranı % 100'dir. 2017 yılında YGS-4 paun türü ile öğrenci alacak. Başarı sıralamasına göre bu bölümün ilk Üniversitesi Gazi ve son öğrencinin başarı sıralamsı 54.500'dir. Görme Engelliler Öğretmenliği Bölümü Başarı Sıralaması ve Taban Puanlarına buradan ulaşabilirsiniz.
İlköğretim Matematik Öğretmenliği Bölümü 69 Üniversite var. 2017 yılında MF-1 paun türü ile öğrenci alacak. Başarı sıralamasına göre bu bölümün ilk Üniversitesi Boğaziçi ve son öğrencinin başarı sıralamsı 32.900'dir. Başarı sıralamasına göre bu bölümün son Üniversitesi İstanbul Maltepe Üniversitesi (Ücreti) ve son son yerleşen öğrencinin başarı sıralaması 294.000'dir. İlköğretim Matematik Öğretmenliği Bölümü Başarı Sıralaması ve Taban Puanlarına buradan ulaşabilirsiniz.
İngilizce Öğretmenliği Bölümü Başarı Sıralaması ve Taban Puanlarına buradan ulaşabilirsiniz.
İşitme Engelliler Öğretmenliği Bölümü Başarı Sıralaması ve Taban Puanlarına buradan ulaşabilirsiniz.
Japonca Öğretmenliği Bölümü Başarı Sıralaması ve Taban Puanlarına buradan ulaşabilirsiniz.
Kimya Öğretmenliği Bölümü Başarı Sıralaması ve Taban Puanlarına buradan ulaşabilirsiniz.
Matematik Öğretmenliği Bölümü Başarı Sıralaması ve Taban Puanlarına buradan ulaşabilirsiniz.
Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü Başarı Sıralaması ve Taban Puanlarına buradan ulaşabilirsiniz.
Özel Eğitim Öğretmenliği Bölümü Başarı Sıralaması ve Taban Puanlarına buradan ulaşabilirsiniz.
Sınıf Öğretmenliği Bölümü Başarı Sıralaması ve Taban Puanlarına buradan ulaşabilirsiniz.
Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Bölümü Başarı Sıralaması ve Taban Puanlarına buradan ulaşabilirsiniz.
Tarih Öğretmenliği Bölümü Başarı Sıralaması ve Taban Puanlarına buradan ulaşabilirsiniz.
Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği Bölümü Başarı Sıralaması ve Taban Puanlarına buradan ulaşabilirsiniz.
Türkçe Öğretmenliği Bölümü Başarı Sıralaması ve Taban Puanlarına buradan ulaşabilirsiniz.
Üstün Zekalılar Öğretmenliği Bölümü 6 Üniversite var. 2017 yılında YGS-6 paun türü ile öğrenci alacak. Başarı sıralamasına göre bu bölümün ilk Üniversitesi İstanbul Maltepe Üniversitesi ve son öğrencinin başarı sıralamsı 99.300'dir. Başarı sıralamasına göre bu bölümün son Üniversitesi İstanbul Biruni (%25 Burslu) ve son son yerleşen öğrencinin başarı sıralaması 1.152..133'dir. Üstün Zekalılar Öğretmenliği Bölümü Başarı Sıralaması ve Taban Puanlarına buradan ulaşabilirsiniz.

Kaynak:Eğitim Sistem

1
0
1
0
1
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.