Oksijen, birçokları için hayat kaynağı iken bazı canlılar için zehir etkisi gösteren zararlı bir maddedir

Oksijen, birçokları için hayat kaynağı iken bazı canlılar için zehir etkisi gösteren zararlı bir maddedir
Oksijen, birçokları için hayat kaynağı iken bazı canlılar için zehiretkisi gösteren zararlı bir maddedir, bu durumu nasıl açıklarsınız bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Oksijenin faydalı olduğu durumların farkındayız ancak bazı canlıların özellikle oksijensiz ortam canlılarının, oksijen varlığında öldüğü gözlenmektedir. Oksijensiz ortam canlıları bu ortama adapta olmaktadır ve toprağın derinliklerinde yaşamaktadır. Oksijenden mümkün olduğu kadar uzaktadır.

Oksijen varlığında zehirlenmesi söz konusudur. Bu canlıların solunumu oksijensiz farklı şekillerde gerçekleşmektedir. Örneğin su ayısı adı verilen canlılar hem oksijenli hem de oksijensiz ortamda yaşayabilen dünyanın en dayanıklı hayvan grubudur. Bu hayvanların yaşaması için optimal dereceler oldukça geniş aralıktadır. Bunun gibi dayanıklı olmayan canlılar oksijen ile karşılaştığında zehirlenmektedir.

Oksijen yanıcı bir gaz molekül ailesindendir. Bu durum bizler için büyük bir hayat kaynağıdır. Oksijen atomunun nefes alıp vermemizi sağlaması ve hayatın devamlılığı açısından olmazsa olmazdır. Sadece havada değil, büyük bir bölümü su olan canlıların hayat kaynağı olan su molekülünün oluşumunu da desteklemektedir. Su oluşumu, nefes alınması gibi durumların hepsi oksijen molekülü ve farklı konformasyonları sayesinde gerçekleşir. Oksijen insanlar ve birçok canlı ailesi için hayat kaynağıdır. Bu olmadan yaşam olmaz.

3
2
3
2
2
2
2
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.