Oksijen yetersizliği durumunda hücrenin organel sayısını azaltmasının sebebi nedir

Oksijen yetersizliği durumunda hücrenin organel sayısını azaltmasının sebebi nedir
Oksijen yetersizliği durumunda hücrenin organel sayısını azaltmasının sebebi nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Canlılar hücrelerden meydana gelmiştir. Hücredeki faaliyetler solunum sayesinde devam etmektedir. Enerji üretimi canlılığın devam etmesini sağlar. Mitokondri, hücrede enerjinin üretilmesini sağlayan organeldir. Oksijen yetersizliği durumunda hücrenin organel sayısını azaltmasının sebepleri bulunmaktadır.

Oksijen yetersizliği durumunda hücrenin organel sayısının düşmesi hücrenin ölmekte olduğunu göstermektedir. Organel sayısının düşmesi hücresel faaliyetlerin sekteye uğraması demektir. Enerji üretiminin azalması, mitokondrinin azalmasından kaynaklanır. Bu nedenle de hücreler ölmeye başlar. Hücrelerin ölmesi organellerinin azalması nedeniyle gerçekleşmektedir. Oksijen bir hücrede enerjinin üretilmesini sağlar. Oksijen enerji kaynağı olarak hücrede kullanılmaktadır. Bu da mitokondrinin ATP üretmesini sağlar.

0
0
0
0
0
0
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.