Okul birincisi olmanın avantajı nedir

Okul birincisi olmanın avantajı nedir
Okul birincisi olmanın avantajı nedir, lise birincisi kontenjanı ne demektir konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Okul birincisi olmanın avantajı nedir, lise birincisi kontenjanı ne demektir?

Cevap : Okuduğu liseden belirli kriterlere göre en yüksek derece ile mezun olan öğrenciye Lise Birincisi denir. Her okul türünde bir tane birinci seçilir. Eğer öğrencinin okuduğu okul bünyesinde farklı türde okul barındırıyorsa her okul türü için ayrı bir birinci belirlenir.

ÖSYM, okul birincilerini yerleştirirken farklı bir işlem uygulamaktadır. Buna göre okul birincisi olan öğrenci yerleştirilirken iki kez işleme tabi tutulur. Yani önce genel kontenjana, sonra da okul birinciliği kontenjanına bakılır. Okul birincileri kontenjanları sadece devlet üniversitelerinde vardır. Vakıf üniversitelerinde okul birincisi kontenjanı yoktur. Okul birinciliği kontenjanı sadece bir yıl kullanılmaktadır.
1. Aşama: Bu aşamada öğrenci genel kontenjanda yerleşebilir veya yerleşemez.
2. Aşama: Eğer yerleşemez ise okul birinciliği kontenjanı ile yerleşip yerleşmediğine bakılır.

Okul birinciliği ne kadar geçerli?
Okul birinciliği yalnızca mezun olunan yıl için geçerli bir avantajdır ve gelecek yıl geçerli olmaz.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.