Okul servislerinde ve özel taşıtlarda ön koltukta yolculuk yapabilmenin şartları

Okul servislerinde ve özel taşıtlarda ön koltukta yolculuk yapabilmenin şartları
Okul servislerinde ve özel taşıtlarda ön koltukta yolculuk yapabilmenin şartları nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Bundan önceki yıllarda 12 yaş sınırı olan ön koltukta yolculuk yapmak sınırı 10 yaşa inmiş durumda 10 yaşından büyük olan öğrenciler ön koltukta emniyet kemerini bağladıkları takdirde yolculuk yapma hakkına sahiptirler.

Okul servislerinde ve özel taşıtlarda ön koltukla yolculuk yapabilmenin belli başlı şartları bulunmaktadır. Bunları maddeler halinde sıralayalım:

  • Ön koltukta oturan kişi mutlaka emniyet kemerini takmalıdır. Kaza yaşanması halinde ön camdan fırlama potansiyeli en yüksek iki kişi şoför ve ön koltukta oturan yolcudur. Öncelikle emniyet kemerine dikkat edilmelidir.
  • Ön koltukta yolculuk yapan kişi, şoförün dikkatini dağıtacak her türlü davranıştan kaçınmalıdır. Çünkü, şoförün dikkati dağılırsa kazalar yaşanabilir ya da kaza tehlikesi oluşabilir. Her şoförün kendince dikkatini dağıtan veya dağıtmayan olaylar vardır. Ancak hepsinde şoförle konuşmak dikkat dağıtır. Şoförle konuşmamalı ve her türlü fiziksel temastan kaçınmalıyız.
  • Unutulmamalıdır ki, sadece ön koltukta yolculuk yapanlar değil arka koltukta yolculuk yapan insanlar da emniyet kemeri takmalıdır.
  • Ön koltukta yolculuk yapabilmenin belli bir yaş sınırı vardır. Bu, kanunlarca belirlenmiş bir sınırlamadır. Ön koltukta yolculuk yapan kişi yaşına dikkat ederek oturup oturmayacağını bilmelidir. Küçük yaşlarda bulunan bireyler, dikkat dağıtma potansiyeline sahiptir. Bu potansiyel, yaşı daha büyük olan birine göre daha fazladır. Ayrıca küçük yaştaki bireyler henüz trafik otokontrolünü oturtamamış; virajlarda ve kasislerde savrulma tehlikesine sahiplerdir.

3
106
10
5
4
7
36
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.