Okul sınavları nasıl yapılacak

Okul sınavları nasıl yapılacak
Okullar ara tatil dönüşü uzaktan eğitime geçilmiş ve öğrencilerin 1. dönem yazılı sınavları yarım kalmıştı. MEB Bakanlığından yapılan son dakika açıklamasına göre İlkokul öğrencilerinin okul sınavları düzenlenmeyecek.

Okul sınavlarıyla ilgili açıklama gelmesinin ardından öğrenciler ve aileleri kafa karışıklığı yaşadı. Milli Eğitim Bakanlığı, İlkokul 1,2,3,4. sınıflar için okul sınavı yapılmayacağını duyurdu. Öğrencilerin karne notları ders etkinlikleri ve katılım puanları ile belirlenecek. Öğrenciler karnelerine yoğunluk yaşanmaması için farklı zaman dilimlerinde kavuşacak. Okul yönetimleri karneleri farklı gün ve saat dilimlerinde öğrencilere verecek. Ortaokul 5,6,7,8 sınıf ile Lise 9,10,11, ve 12. sınıfların ölçme ve değerlendirme işlemleri için okul ortamında yüz yüze sınavlar gerçekleştirilecek. Peki okul sınavları ne zaman, nasıl yapılacak? 

Okul sınavlar nasıl yapılacak

İlkokul 1,2,3,4. sınıflar için sınav düzenlenmeyecek. Karne notları, ders etkinliklerine katılım puanı ile belirlenecek.

Ortaokul ve liselerde birinci döneme ait yazılı uygulama puanlamaları ve performans notları üzerinden ölçme değerlendirme işlemi gerçekleştirilecek. Sınav notu bulunmayan şubelerin sınavları, okul ortamında ve sosyal mesafe/hijyen tedbirlerine uygun olarak seyreltilmiş gruplar hâlinde gerçekleştirilecektir.

Okul karneleri ne zaman dağıtılacak

Karne dağıtımları okul yönetimleri tarafından yoğunluk oluşturulmaması sebebiyle farklı gün ve zaman dilimlerinde gerçekleştirilecek. Karnelerin dağıtım sürecinde okul yönetimleri tarafından velilere ve öğrencilere gerekli bildirimler yapılacak.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından daha önce açıklanan tarihlere göre 4 Ocak 2021’de sona erecek uzaktan eğitim ilk dönemin tamamlanacağı 22 Ocak 2021 Cuma gününe kadar devam edecek.

Yarıyıl tatili 3 hafta olacak

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2020-2021 eğitim öğretim takviminde 25 Ocak’ta başlayacak yarıyıl tatili süresi 15 gün olarak belirlenmişti. Geçtiğimiz yıl uygulanmaya başlayan Kasım ve Nisan ara tatil süreleri 1 hafta olarak belirlenmişti. Pandemi süreci sebebiyle alınan karar doğrultusunda Nisan ara tatili yarıyıl tatili ile birleştirilecek süresi uzatıldı. Öğrenciler 25 Ocak’ta başlayacak ara tatil ile 21 gün tatil yapacak

1
2
2
3
3
2
2
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.