Okuldan kaçan öğrenciyi timler ikna edecek

Okuldan kaçan öğrenciyi timler ikna edecek
Yeni eğitim sistemiyle birlikte okula başlama yaşını 66 aya çeken, liseleri de zorunlu eğitim kapsamına alan Milli Eğitim Bakanlığı, e-okul kapsamında otomatik kayıt yaptığı öğrencilerin okula gelip gelmediklerini takip edecek.

Pedagog ve eğitimcilerden kurulu timler, velilerle görüşüp endişelerini giderecek.

Okulların açıldığı ilk hafta 'fireleri' çıkaracak olan bakanlık, okulda kaydı bulunmasına rağmen gelmeyen öğrenciler için ikna turuna çıkacak.

2012-2013 eğitim öğretim yılında eğitimine başlaması gereken ve e-okul sistemine kayıtlı olan 66 ay ve üzeri yaş aralığındaki çocukların ve liseye bu yıl başlayacak olan öğrencilerin okulların açıldığı ilk bir hafta mazeretsiz olarak okula gelmemesi durumunda velinin ikna edilmesi için çalışma yapılacak. Maddi imkânsızlıklar nedeniyle çocuğunu okula göndermeyen velinin durumunu araştırarak yardımcı olmaya çalışacak olan yetkililer, çocuğunun 'gelişimini tamamlamadığını' iddia eden raporu da isteyecek.

Mazeretsiz olarak çocuğunu okula göndermeyerek suç işleyen veliye ise para cezası kesilecek. Diğer taraftan MEB, son birkaç yılda olduğu gibi bu yıl da okul öncesi ve ilkokul 1. sınıf öğrencilerini uyum eğitimi için bir hafta önce okula başlatacak. Okula başlama yaşının bir yıl erkene alınmasıyla birlikte, ilkokul 1. sınıfların müfredatında da yumuşamaya gidiliyor. Bu sınıflarda oyun temelli eğitim öngören bakanlığın, okuma yazma eğitimini biraz ağırdan alacağı ve nisan ayında öğretmeye başlayacağı öğrenildi.

Kaynak:Türkiye

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.