Okullar geçmişin değil, geleceğin müfredatını öğretmeli

Okullar geçmişin değil, geleceğin müfredatını öğretmeli
Dünya Ekonomik Forumu Başkanı Borge Brende 4’üncü sanayi devriminin artık kapımızı çaldığını söyleyerek, okulların da artık geçmiş müfredatla değil, geleceğin müfredatı ile öğrencilerini yetiştirmeleri gerektiğini söyledi.

OKULLAR GEÇMİŞİN DEĞİL, GELECEĞİN MÜFREDATINI ÖĞRETMELİ

Robotlar, yapay zeka, otomasyon gibi konular artık bilim kurgu filmlerinin konusu değil. 21. yüzyılın ihtiyaçlarının değiştiği bu dönemde gelecek nesiller yetiştirmek için ne yapıyoruz?

Bu konuda en önemli konunun eğitim müfredatı olduğu kanaatindeyim. Okullar geçmişin müfredatını değil geleceğin müfredatını öğretmeli. 4. endüstri devrimi kapımızı çalmış durumda. 10 yıl, 20 yıl ötemizde değil. McKinsey Global Enstitüsü'nün 750 mesleği içeren bir analizine göre, iş faaliyetlerinin % 51'i otomasyona ve teknolojiyi etkili bir şekilde uygulamaya oldukça duyarlı. Bugün ilkokula başlayan bir öğrenci 2030'ların ortalarında üniversiteden mezun olacak ve kariyerleri 2060'tan sonra ya da ötesinden geçecek. Küresel iş gücü ihtiyaçlarının 21. yüzyılın ortalarında ne olacağını tam olarak tahmin edemesek de değiştiklerini biliyoruz ve teknolojik ilerlemeye paralel değişmeye devam edecekler. Bu nedenle okuldaki eğitim müfredatları yeni yüzyılın ihtiyaç paradigmalarına uygun şekilde donatılmalıdır.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.