Okullar Tatil mi, işte okulların tatil olduğu iller (İstanbul'da okullar tatil mi?)

Okullar Tatil mi, işte okulların tatil olduğu iller (İstanbul'da okullar tatil mi?)
Kar yağışı etkisini göstermeye başladı. Peki, kar yağışı nedeniyle okulların tatil olduğu iller hangileri? İstanbul'da okullar tatil edildi mi?

Kar yağışı etkisini göstermeye başladı. Peki, kar yağışı nedeniyle okulların tatil olduğu iller hangileri? İstanbul'da okullar tatil edildi mi? İşte detaylar... Kar yağışı nedeniyle 6 ilde okullar tatil edildi. Balıkesir'in Dursunbey ilçesinde, yoğun kar yağışı nedeniyle İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okullar tatil edildi Eskişehir ve Çanakkale'de de sabah saatlerinde başlayan kar yağışı nedeniyle okullar iki gün süreyle tatil edildi. Kastamuna'da da etkili olan kar yağışı nedeniyle yarın okullar tatil edildi. Bursa'da da Büyükorhan, Harmancık, Keles ilçelerinde okullar iki gün tatil edildi. Bolu'da da yoğun yağış nedeniyle okullar yarın tatil. Yarın tatil olan illerde, eğitim perşembe ve cuma günlerinin yılbaşı tatili olması nedeniyle pazartesi günü başlayacak.

Kar alarmı verilen 22 il

Türkiye yılın son günlerinden Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı hava dalgasıyla karakışın çilesini çekmeye başladı.

KAR ALARMI VERİLEN YERLER

Bugün görülecek kar yağışları, kuvvetli poyraz ile Marmara'nın güney ve doğusu ile Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde kuvvetli ve yoğun olacak. İşte yoğun kar yağışı için uyarılan iller;

-Erzurum

-Muş

-Bitlis

-Ankara

-Çanakkale

-Balıkesir

-Bursa

-Bilecik

-Yalova

-Kocaeli

-Sakarya

-Bolu

-Düzce

-Karabük

-Kastamonu

-Zonguldak

-Bartın

-Sinop'un iç kesimleri

-Eskişehir (çarşamba günü çok kuvvetli)

-Isparta (çarşamba günü çok kuvvetli

-Kütahya

İSTANBUL'DA KAR YAĞIŞI

Yağış, sabahın ilk saatlerinden itibaren kuvvetli poyrazla birlikte karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak ve gün boyu etkisini sürdürecek.İstanbul'daki kar yağışının, Çarşamba günü öğle saatlerinden itibaren tekrar karla karışık yağmura dönüşmesi bekleniyor.

Meteoroloji uyardı! Çarşamba gününe dikkat 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bu gece saatlerinden itibaren Marmara'nın batısında(Çanakkale başta olmak üzere İstanbul, Tekirdağ, Kırklareli, Edirne ve Balıkesir'in kuzey ve batı çevrelerinde) rüzgarın kuzey ve kuzeydoğu yönlerden tam fırtına şeklinde (yer yer 100 km üzeri) esmesinin beklendiğini açıkladı. Perşembe günü gece saatlerinden sonra etkisini yitirmesi beklenen fırtınanın meydana getirebileceği ulaşımda aksamalar, ağaç ve direklerin devrilmesi, çatı uçması, kar yağışıyla birlikte tipi gibi olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

KASTAMONU'DA EĞİTİME KAR ENGELİ

Kastamonu'da etkili olan kar yağışı nedeniyle kent merkezi, bağlı köyler ile bazı ilçelerde eğitime yarın ara verildi.

Valilikten alınan bilgiye göre, ilde süren kar yağışının günlük yaşamı olumsuz etkilediği yerleşim birilerinde eğitime ara verilmesi kararlaştırıldı.

İl merkezi ve bağlı köylerin yanı sıra Ağlı, Devrekani, İhsangazi ve Seydiler ilçelerindeki tüm okullar, Cide ve Şenpazar'da ise taşımalı eğitim yapılan okullarda eğitime yarın ara verildi.Yılbaşı ve hafta sonu tatilleri de eklendiğinden okullarda eğitime 5 Ocak 2015 Pazartesi günü yeniden başlanacağı bildirildi.

- BİLECİK'TE KARA KIŞ ETKİSİNİ GÖSTERDİ 

Bilecik sabaha karşı başlayan kar yağışı şehri etkisi altına alırken Bilecik-Osmaneli, Bilecik-Bozüyük ilçe yollarının yanı sıra kent merkezindeki bazı sokaklar da trafiğe kapandı. 

Bilecik'te devam eden kar yağışı şehrin tüm noktalarında hayat felç oldu. Bu yaşanan olumsuzluklar dolayı Bilecik Belediyesine bağlı tuzlama aracı ve kepçeler şehrin tüm noktalarında karla mücadele çalışmalarını sürdürüyorlar. Şehir merkezindeki Vali Konağı bölgesine çıkan Ali Rıza Özkay caddesinde trafik felç olurken, kayan araçların bir dükkan ve park halindeki bir araca çarpması nedeniyle çeşitli kazalar meydana geldi. Şehir merkezinde Hamsu Köprüsü, Sanayi rampası, İstasyon rampasında kar lastiği takmayan araçlar trafiği olumsuz etkilerden, trafik ekipleri bu noktalarda kar lastiği ve zincirsiz araçların geçişine izin vermiyor. Bilecik Belediye “Kış lastiği olmadan sürücülerin trafiğe çıkmamaları rica olunur” diye anons geçdi. 

Merkez Gazipaşa Mahallesi Kurtul Sokak üzerinde bir araç yolda ilerleyememesi zincir takması yolu trafiğe kapattı ve onun zincir takmasını bekleyen sürücüler uzun kuyruklar oluşturdular. 

Ayrıca Bilecik Valiliği tarafından okulların yarın 1 gün süreyle tüm il genelinde tatil edildiği bildirildi. 

ESKİŞEHİR'DE KAR TATİLİ 

 Eskişehir Valiliği, olumsuz hava şartları sebebi ile ilk ve orta dereceli okulların bugün öğleden sonra ve yarın tatil edilmesine karar verdi. 

Yapılan açıklamada, bölgede görülen yoğun kar yağışı nedeniyle; Tepebaşı, Odunpazarı ve Seyitgazi ilçelerinde 1,5 gün; Alpu, Beylikova, İnönü, Mahmudiye, Seyitgazi, Sarıcakaya ve Mihalgazi ilçelerinde ise tedbir amaçlı olarak eğitime bir gün süre ile ara verildiği belirtildi. Açıklamada, “Bu doğrultuda, Başbakanlığın 2002/58 Sayılı Genelgesi gereği, olumsuz hava koşulları nedeniyle valiliklerce okulların tatil edilmesi halinde aynı bölgedeki kamu görevlisi engelliler, ayrıca bir talimat ve talebe gerek kalmadan, belirlenen tatil süresince izinli sayılacaktır” denildi. 

BOLU'DA EĞİTİME KAR ENGELİ

Bolu'da kar yağışı dolayısıyla, il genelinde eğitime pazartesi gününe kadar ara verildi.

Bolu Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, mevcut hava şartları, yağış durumu ve en son meteorolojik veriler ışığında il merkezi ve bilhassa yüksek kesimlerinde yoğun kar yağışı olduğu ve yağışın hafta sonuna kadar devam edeceğinin değerlendirildiği vurgulandı.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bu itibarla çok sayıda öğrencimizin taşımalı eğitimde bulunması da göz önünde bulundurularak öğrencilerimizin sağlığı ve ulaşım güvenliği için Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı tüm yaygın ve örgün eğitim kurumlarının 31 Aralık Çarşamba ve 02 Ocak Cuma günleri il genelinde tatil edilmesine İl Hıfzıssıhha Kurulu tarafından karar verilmiştir."

ÇANAKKALE'DE OKULLARA KAR TATİLİ

ÇANAKKALE'de etkili olan kar yağışının getirdiği olumsuz hava koşulları nedeniyle kentteki ilk ve orta dereceli okullar, saat 14.00'den itibaren tatil edildi. Yarın da okulların kapalı olacağı Çanakkale'de, perşembeden sonra cuma gününün de yılbaşı nedeniyle tatil ilan edilmesiyle eğitim 5 Ocak Pazartesi günü başlayacak.

Meteorolojik uyarıların ardından Çanakkale'de öğle saatlerinden itibaren başlayan kar yağışı, yaşamı olumsuz etkiledi. Poyraz fırtınasıyla birlikte hava sıcaklığının '0' dereceye kadar düştüğü kentte, kar yağışıyla birlikte herhangi bir olumsuzluğun yaşanmaması için ilk ve orta dereceli okullar, saat 14.00 itibariyle tatil bugün ve yarın için edildi. Erken tatile çıkan öğrenciler kararı sevinçle karşıladı. Sokaklarda biriken karla oynayan çocuklar, kar topu oynayıp erken tatilin tadını çıkarmaya başladı.

Çanakkale'de, perşembeden sonra cuma gününün de yılbaşı nedeniyle tatil ilan edilmesiyle eğitim 5 Ocak Pazartesi günü başlayacak.

BİLECİK

Bilecik'te yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda, yarın eğitime ara verildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, hava muhalefeti dolayısıyla 31 Aralık'ta Bilecik genelindeki tüm okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim okullarında eğitime ara verildiği kaydedildi.

KARABÜK

Karabük'te yoğun kar yağışı nedeniyle il genelindeki tüm okullarda yarın eğitime ara verildi.

Karabük Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, yoğun kar yağışının gece saatlerinden itibaren artarak devam etmesi beklendiğinden kentteki tüm okullarda yarın eğitime ara verildiği belirtildi.

DÜZCE

Düzce'de yoğun kar yağışı nedeniyle il genelindeki tüm okullarda yarın eğitime ara verildi.

Düzce Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, yoğun kar yağışının gece saatlerinden itibaren artarak devam etmesi beklendiğinden kentteki tüm okullarda eğitime ara verildiği belirtildi.

Yılbaşı ve hafta sonu tatilleri de eklendiğinden okullarda eğitime 5 Ocak 2015 Pazartesi günü yeniden başlanacağı bildirildi.

Çarşamba gününe DİKKAT!

Meteoroloji yurdun birçok yerinde Çarşamba günü yoğun kar yağışının beklendiğini bildirdi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bu gece saatlerinden itibaren Marmara'nın batısında

(Çanakkale başta olmak üzere İstanbul, Tekirdağ, Kırklareli, Edirne ve Balıkesir'in kuzey ve batı çevrelerinde) rüzgarın kuzey ve kuzeydoğu yönlerden tam fırtına şeklinde (yer yer 100 km üzeri) esmesinin beklendiğini açıkladı. 

Perşembe günü gece saatlerinden sonra etkisini yitirmesi beklenen fırtınanın meydana getirebileceği ulaşımda aksamalar, ağaç ve direklerin devrilmesi, çatı uçması, kar yağışıyla birlikte tipi gibi olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.