Okumanın bir ayrıcalık olduğunu düşünüyor musunuz

Okumanın bir ayrıcalık olduğunu düşünüyor musunuz
Okumanın bir ayrıcalık olduğunu düşünüyor musunuz bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Okumak bir ihtiyaçtır. Okumanın gerekliliği her geçen gün artmaktadır. İnsanın kendini ve dünyayı tanıması ancak okumakla mümkün olmaktadır. Bu nedenle okumak bir ayrıcalık demektir. İnsanların okuyarak cehaletini yenmesi ve söz konusu bilgilerin hazmedilmesi insan hayatını kökten değiştirmektedir.

Okumanın bir ayrıcalık olduğu doğrudur. Çünkü okuyan insan ile okumayan insan arasında cehalet farkı vardır. Cahil insanlar gafil olur. Çabuk unutur ve çabuk kandırılırlar. Bu nedenle okumak bilgili olmak, farkında olmak ve insanların ufkunun geniş olması dünyayı yaşanabilir bir yer yapmaktadır.

Okumanın bir gereklilik olması kütüphanelerin sayısının artması anlamına gelmektedir. Kütüphanelerin geç saatlere kadar açık kalması gerekir.

11
2
2
2
2
2
8
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.