Olmeklerin adının anlamı nedir

Olmeklerin adının anlamı nedir
MÖ 1200-400 arasında Orta Amerika'da yaşamış ilk uygarlıklardan Olmeklerin adının anlamı nedir sorusunun cevabını vereceğiz.

Soru : MÖ 1200-400 arasında Orta Amerika'da yaşamış ilk uygarlıklardan Olmeklerin adının anlamı nedir 

A- Kauçuk insanlar
B- Kakao insanlar
C- Altın insanlar
D- Taş insanlar

Doğru Cevap: Kauçuk insanlar

Olmekler Orta Amerika’nın Kolomb öncesi ve Aztek-öncesi bir halkıdır. MÖ 1200 yıllarından başlayarak MÖ 500 yıllarına kadar Orta Amerika’nın büyük bir kesiminde hüküm sürdükleri sanılmaktadır. Yaşadıkları bölge Meksika Körfezi kıyılarından Büyük Okyanus’a ve Kosta Rika’nın güneyine uzanır. Olmeka terimi Nahuatl dilinde kauçuk ülkesinin insanları anlamına gelir.

Arkeoloji Olmek kültürünün varlığından 19. yüzyılın ikinci yarısına kadar habersizdi. Olmekologlar bu kültürün tanınmasındaki ilk önemli bulgunun 1862 yılında taştan yapılma devasa bir kafanın bulunması olduğu konusunda görüş birliğindedir.
Bugün bilinen tarihin büyük ölçüde yanlış olduğunu ileri sürenler Olmekler’in kökeni hakkında çeşitli varsayımlar ileri sürmüşlerdir.

Kaynak:Eğitim Sistem

12
79
3
2
3
3
3
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum