ÖMSS 2. Yerleştirmelerinde 2 bin kişi atanacak

ÖMSS 2. Yerleştirmelerinde 2 bin kişi atanacak
Bakan Fatma Şahin açıkladı! ÖMSS 2. Yerleştirme Yıl Sonunda yapılacak
'Neler Oluyor' programına Bakan Fatma Şahin konuk oldu.Fatma Şahin açıkladı! ÖMSS 2. Yerleştirme Ne Zaman Yapılacak?ÖMSS 2. yerleştirmenin ne zaman yapılacağı sorusuna ise Bakan Şahin şöyle cevap verdi:
 
TRT Haber Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Böken'in sunduğu "Neler Oluyor" programının konuğu Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'di.
 
Fatma Şahin, uygulamaya girecek olan "Koruyucu aile " sisteminin ayrıntılarını anlattı.
 
Fatma Şahin, toplumda, koruyucu aile sisteminin yanlış algılandığına dikkat çekerek, yeni yönetmelikle miras hakkı dışında koruyucu ailenin, evlat edinme uygulamasından farkı olmadığını belirtti.
 
Şahin şöyle devam etti:
 
"Koruyucu aile sistemine geçiyoruz. Evlat edinme, hukuki olarak yavaş çalışıyor, bir taraftan koruyucu aile sistemi dediğimiz velayet, vesayet olmadan, miras hakkı olmadan mali destekle yardımcı olarak 8 bin aileye destek verdik, ailesine götürdük. Şimdi yeni yönetmeliği de hazırladık. Zannediliyor ki koruyucu ailede hafta sonu alacaksın gezdireceksin, götüreceksin öyle bir şey yok. Koruyucu aile nedir diyor? Evlat edinme sisteminin aynı, tek fark miras hakkı yok. Her şey aynı, beraber yaşıyor. 14 bin çocuğumuzun sıcak yuvada daha iyi yetişmesi için bütün bunlar... Şu anda bin yüz koruyucu aile var, yeni yönetmelik ve koruyucu aile ciddi manada yükseleceğine inanıyorum."
 
Yıl Sonuna Doğru 2. Yerleştirme Yapılabilecek
 
ÖMSS 2. yerleştirmenin ne zaman yapılacağı sorusuna ise Bakan Şahin şöyle cevap verdi:
 
"Engelli istihdamında 21 bin açığımız var. Biz bu sınavı 2 yıllığına yaptık. 2 yıl geçerli bu sınav. 7 bin kadronun 5 binine atama yaptık. 2 bin kadroya yıl sonuna kadar atama yapacağız inşallah. Atama sürecini hızlandıracak mekanizmaları güçlendiriyoruz biz."

Kaynak:TRT Haber

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.