ÖMSS sonuçları gelecek hafta açıklanacak

ÖMSS sonuçları gelecek hafta açıklanacak
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Özürlü Memur Seçme Sınavı (ÖMSS) sonuçlarının gelecek hafta açıklanacağını söyledi.

Engellilerin kamudaki istihdamının artırılmasıyla ilgili açıkların bir an önce doldurulması gerekiyordu. Türkiye Cumhuriyeti tarihinin bütün istihdam sayısı 15 bindi. Başbakanımızın talimatıyla bu sayı 50 bini aştı. Toplam kadro ve eksiğimiz nedir diye baktığımızda halen 20 bin açığımız var. Bunu doldurmamız için gerekli talimatı verdik. Engellilerin sınavlarını kategorize ettik. Aynı tarihte bedensel, zihinsel ve işitme engelliler aynı sınava giriyordu. Biri görüp, öbürü işitip, diğeri anlayana kadar, bedensel engelli sınavı bitiriyordu. 10 gün önce 60 bin engelli kendi içerisinde kategorize edilmiş bir şekilde sınava girdi. Sınav sonuçları gelecek hafta açıklanacak.

ÖSYM’NİN ÖMSS SONUÇLARINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN…

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.