ÖMSS Yerleştirme Sonuçları 2014 Ne Zaman Açıklanacak

ÖMSS Yerleştirme Sonuçları 2014 Ne Zaman Açıklanacak
ÖSYM 2014 ÖMSS yerleştirme sonuçları, ÖMSS yerleştirme sonuçları 2014 Başvuru atama yerleri

Engelli memur adayları için başvuru tarihleri açıklandı. ÖMSS tercihleri ne zaman sorusu cevabını buldu, ÖSS tercih kılavuzu 2014 ve ÖMSS tercih başvuruları açıklandı.

Devlet kuruluşlarına alınacak engelli memur adayları Özürlü Memur Seçme Sınavı(ÖMSS) sonucu ile seçilecek. Bu kapsamda tercih tarihleri 27 Ocak ile 3 Şubat arasında yapılacak.

ÖSYM yaptığı açıklama ile 2012 ÖMSS sınav sonucuna göre kamu kuruluşlarına engelli devlet memuru alacağını belirtti.

2014 ÖMSS Yerleştirme Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak

3 Şubat’ta sona erecek olan ÖMSS Tercih Sonuçları en geç 5 Şubat Çarşamba gününe kadar açıklanmış olacak. Sonuçlar ÖSYM’nin http://sonuc.osym.gov.tr adresinde olacak.

Tercihler için hazırlanan kılavuzda adaylar ortaöğretim, ön lisans ve lisans mezunları olarak tercih yapacaklar.

Adaylar tercih kılavuzuna 27 ocak il 3 şubat arası ÖSYM internet sitesinden ulaşacaklar. Tercih yapmak için ÖMSS-2012 sınavına girmiş olmak gerekmektedir. Ortaöğretim mezunları ÖMSSP1 ile önlisans mezunları ÖMSSP2 lisans mezunları ÖMSSP3 ile tercih yapacaklar.

Daha önce bu kapsamda yerleşen adaylar tercih yapma imkanına sahip değiller.

Adaylar tercihlerini https://ais.osym.gov.tr adresinden yapacaklar. Tercih yapacak adaylara tavsiyemiz kılavuzu dikkatle inceleyip tercihlerini ona göre düzenlemeleridir.

“Özürlülerin Devlet Memurluğuna Alınma Şartları ile Yapılacak Merkezi Sınav ve Kura Usulü Hakkında Yönetmelik” hükümleri uyarınca yapılan 2012 Özürlü Memur Seçme Sınavı (ÖMSS) sonuçları ile kamu kurum ve kuruluşlarının boş kadrolarına ÖSYM tarafından yerleştirme yapılacaktır.

Bu amaçla hazırlanan Tercih Kılavuzunda, ortaöğretim, ön lisans ve lisans düzeyleri ayrı olmak üzere tercih yapılabilecek kadrolar yer almaktadır.

Tercih Kılavuzu, 27 Ocak-3 Şubat 2014 tarihleri arasında ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden yayımlanacaktır.

Kılavuzda yer alan kadrolardan tercih yapabilmek için, 29 Nisan 2012 tarihinde yapılmış olan 2012-ÖMSS’ye girilmiş ve ortaöğretim mezunları için ÖMSSP1, ön lisans mezunları için ÖMSSP2, lisans mezunları için ÖMSSP3 puanının alınmış olması gerekmektedir.

Tercih Kılavuzunda yer alan kadroları, önceki ÖMSS Tercih Kılavuzlarında yer alan herhangi bir kadroya Merkezimiz tarafından yerleştirilen adaylar tercih edemezler.

Adaylar tercihlerini, 27 Ocak-3 Şubat 2014 tarihleri arasında, kılavuzda yer alan kurallara göre, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden TC Kimlik Numaraları ve şifrelerini kullanarak kendileri yapacaklardır. ÖMSS İle Engelli Memur Yerleştirme Tercih Kılavuzuna göre yapılacak yerleştirmeye başvuracak adayların kılavuzu dikkatle incelemeleri gerekmektedir.

Adaylara ve kamuoyuna duyurulur.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.