Onur belgesi nasıl alınır, onur belgesi kimlere verilir

Onur belgesi nasıl alınır, onur belgesi kimlere verilir
Ortaokul ve lise öğrencileri olmak üzere birçok kişi onur belgesi nasıl alınır ya da onur belgesi kimlere verilir şeklinde sorular soruyor.

Okulun son günlerinin yaklaştığı şu zamanda başta ilkokul ve ortaokul öğrencileri olmak üzere birçok kişi onur belgesi nasıl alınır ya da onur belgesi kimlere verilir şeklinde bize yazıyorlar. Bizde öğrencilerimize bu konuda bilgi verme ihtiyacı duyduk. Peki onur belgesi nasıl alınır:

Sevgili öğrenciler onur belgesi almak derslerdeki başarıyla doğrudan ilgili değildir. Ulusal ya da uluslararası yarışmalara katılıp ilk beşe girenler; sosyal ve kültürel aktivitelere katılıp başarı gösteren öğrencilere onur belgesi verilir. Dikkat çektiğimiz üzere onur belgesi alabilmek için ille de takdir – teşekkür belgesi almanıza ya da ders notlarınızın çok yüksek olmasına gerek yoktur. Onur belgesi verilecek öğrenci seçiminde; öğrencinin daha çok yarışmalarda, kültürel aktivitelerde yer alıp bu organizasyonlardan çeşitli dereceler elde etmiş olmasına dikkat edilir.

Her öğrenci derslerde başarılı bir grafik çizemeyebilir. Her çocuğun başarılı olabileceği alanlar (aktiviteler) vardır. İşte onur belgesi tam da bu tip öğrencilere verilir. Derslerdeki başarılarda ise üstün başarı belgesi ya da başarı belgesi verilir. Bu konuyu da bir sonraki yazımızda açıklayacağız. Bu makalemizde öğrencilerimize onur belgesi kimlere verilir, onur belgesi nasıl alınır hesaplama var mı yok mu bu konuda bilgiler aktardık.

Onur belgesi ile ödüllendirme

MADDE 161-
(1) Okul öğrenci ödül ve disiplin kurulu puan şartına bağlı kalmadan;
a) Türkçeyi doğru, güzel ve etkili kullanarak örnek olmak,
b) Bilimsel projelerle sosyal etkinliklere katılmak, bu çalışmalarda liderlik yapmak, yapılan etkinliklerde eğitime katkıda bulunmak ve üstün başarı göstermek,
c) Okul araç-gereç ve donanımlarıyla çevreyi koruma ve gözetmede davranışlarıyla örnek olmak,
ç) Görgü kurallarına uymada ve insan ilişkilerinde örnek olmak,
d) Trafik kurallarına uymada örnek davranışlar sergilemek,
e) Bilişim araçlarını kullanmada iyi örnek olacak davranışlar sergilemek,
f) Okula ve derslere düzenli olarak gelmek, bu yönde arkadaşlarına iyi örnek olmak,
g) (Değ: 1/7/2015-29403 RG) Zorunlu göç mağdurları, mülteci ve sığınmacılar, gazi ve şehit yakınları, doğal afetlerden etkilenenler, yaşlı, yetim, öksüz, güçsüz, engelli ve benzeri durumda olanlar ile diğer yardıma ihtiyaç duyanlara yönelik yürütülen toplum hizmetlerinde görev almak,

ğ) Alınan sağlık ve güvenlik tedbirlerine uyarak konuyla ilgili örnek davranışlar sergilemek gibi davranışlardan örnek oluşturacak bir ya da birkaçını gösteren davranış puanı indirilmemiş öğrencileri; öğretim yılı içinde herhangi bir ödül alıp almadığına bakılmaksızın öğrenci, öğretmen veya okul yönetiminin teklifi, onur kurulunun uygun görüşü doğrultusunda onur belgesiyle ödüllendirir. Bir öğretim yılı içinde iki ve daha fazla onur belgesi alan öğrencilere okulun onur listesinde yer verilir.

(2) Ayrıca öğretmenler kurulu, ders yılı başında yukarıda belirtilen davranışların dışında da onur belgesiyle ödüllendirilebilecek davranışları belirler. Belirlenen davranışlar okul yönetimince onur kuruluyla okul öğrenci ödül ve disiplin kuruluna bildirilir.

135
49
692
201
100
101
1301
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum