Orman yangınları madde döngülerini nasıl etkiler

Orman yangınları madde döngülerini nasıl etkiler
Orman yangınları madde döngülerini nasıl etkiler bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Çevre sorunları canlılık faaliyetlerinin devam etmesini olumsuz etkiler. Günümüzde çevre sorunları artarak devam etmektedir. Çevre kirliliklerinin neden olduğu çevre sorunları madde döngülerinin gerçekleşmesini de engellemektedir. Orman yangınları en sık karşılaşılan çevre sorunları arasında bulunmaktadır. Orman yangınları daha çok beşeri etkenler nedeniyle çıkmaktadır.

Orman yangınları sonucunda yanan bitki örtüsü madde döngülerinin gerçekleşmesinde gerekli olan gaz çıkışını sağlayamaz. Ayrıca hava kirliliğinin oluşmasında atmosferik faaliyetlerini engeller ve atmosferin özelliklerini de bozar. Bu nedenle madde döngülerinin gerçekleşmesi de sekteye uğrar. Madde döngüleri canlılığın devam etmesi içindir. Çevre sorunları bunu engellediği için canlılık da zarar görerek nesiller tehdit altında bulunmaktadır.

14
11
14
11
11
11
12
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.