Orta lamel oluşumu hangi hücrede gerçekleşir, orta lamel oluşumu sırasında meydana gelen olaylar

Orta lamel oluşumu hangi hücrede gerçekleşir, orta lamel oluşumu sırasında meydana gelen olaylar
Orta lamel oluşumu hangi hücrede gerçekleşir, orta lamel oluşumu sırasında meydana gelen olaylar nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Ara lamel, (orta lamel) bitki hücrelerinde mitoz ve mayoz bölünmede, Telofaz evresi görüldükten sonra Sitokinez (Sitoplazma bölünmesi) sırasında görülür. Telofaz sonucu zıt kutuplarda bulunan kromozomların çevresinde çekirdek zarı oluşur.

Orta lamel bitki hücrelerinde mayoz ve mitoz bölünme esnasında görülen bir olaydır. Ara lamel olarak da bilinir. Sitoplazmanın bölünmesi sırasında meydana gelir. Bitki hücrelerinin çevreleyen selülozik çeper yüzünden hayvan hücreleri gibi boğumlanarak ikiye ayrılması mümkün değildir. Bu yüzden proteinlerden ara lamel oluşmakta ve hücre bölünmektedir.

Orta Lamel oluşumu sırasında önce hücre de zıt kutuplarda bulunan kromozomlar çevresinde çekirdek zarı oluşur. Çekirdek zarlarının oluşumu sonrasında ise sitoplazmanın bölünmesi sırasında orta lamel oluşur.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.