Ortak mirasın insanlar için önemi nedir

Ortak mirasın insanlar için önemi nedir
Ortak mirasın insanlar için önemi nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Bir neslin kendinden sonraki nesillere bıraktığı maddi ve manevi değerlerin tümüne ortak miras denir. Kültür, gelenek, görenek, örf, adet, din, dil varlıkları ve değerleri ortak mirası oluşturmaktadır. Ortak mirasın insanlar için önemi çok büyüktür.

Ortak miras sayesinde, insanlar çevresiyle bir ilişki kurarlar. Bir tarihe sahip olduklarının bilincine vararak millet olmanın değerini ve anlamını kavrarlar. Vatan sevgisi, millet aşkı, devlet sadakati insanlarda ortak miras yoluyla oluşmaktadır. Ortak mirasa sahip olmak ortak geçmişe sahip olmak ve ortak bir geleceğe hizmet ederek varlığını sürdürmek anlamına gelmektedir. Ortak mirasa sahip olmak bu nedenle çok değerlidir.

  • Ortak miras insanların geçmişi hatırlatır, tanıtır, anlamasını sağlar
  • İnsanlığın gelecekte daha iyi bir ortamda yaşamasını sağlar
  • İnsan topluluklarının gelişmesini sağlar
  • İnsanların ortak bir kültür ve medeniyette buluşmasını sağlar
  • Dünya barışını sağlar.

158
30
243
3
4
63
4
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.