Ortalama Yükseltme ve Sorumluluk Sınavları 2013

Ortalama Yükseltme ve Sorumluluk Sınavları 2013
Ortalama Yükseltme ve Sorumluluk Sınavları Haziran 2013 . OYS ve Sorumluluk sınavı 2013 Haziran ayında yapılacak.

Lise öğrencileri ikinci dönemde bir veya birden fazla dersten başarısız oldukları zaman bu notları düzeltebilmek için yükseltme sınavı adı verilen ve yaz tatilinde yapılan bir sınava girebilmektedir. Yükseltme sınavı sadece başarısız olunan derslerde değil, kişi notunu yükseltmek istediği takdirde girebileceği bir sınavdır. Ancak günümüzde en fazla başarısız olmuş öğrencilerin tercih ettiği bu sınavda maksimum 4 dersi yükseltmek için girilebilmektedir. Bu sınava girmeyen veya bu sınava girdiği halde o dersi geçemeyince o dersten sorumlu kalan öğrenciler içinde sorumluluk sınavı adı verilen sınavlar vardır.

Sorumluluk sınavları da ortalama yükseltme sınavlarından sonra yapılan ve sadece sorumlu dersi olan öğrencilerin girebildiği sınavlardır. Bu sınavda derslerini veremeyen ve 5 ders kotasını geçen kişiler sınıf tekrarı yapmak zorunda kalabilir. Kişi 11. Sınıfa gittiği halde 9. Sınıfın bir dersinden sorumlu olabilir. Sorumlu olunan dersten geçebilmek için sorumluluk sınavının verilebilmesi şarttır. Kişinin alttan sorumlu dersi kaldığı sürece kesinlikle diplomasını alamaz. Öğrenci okulu bitirse bile sorumlu dersini vermediği sürece diplomasını alamayacağından, okul bittikten sonrada sorumluluk sınavını vermek için bu sınavlara girebilir. Yani bu sınava girebilmek için öğrenci veya yaş sınırı içerisinde olmak gibi bir zorunluluk yoktur. Bu sınavlar sayesinde kişiler notlarını düzeltme ve sınıf tekrarlamama şansını elde etmektedir. Bu iki sınavda klasik sorulardan oluşup, tüm bir yıldan sorular sorulmaktadır.

Ortalama Yükseltme ve Sorumluluk Sınavları Haziran ayında yapılıyor. Eylül ayında yapılması ise, Milli Eğitim Bakanlığının kararına bağlıdır.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
2 Yorum