Ortalamam Tutuyor mu?

Ortalamam Tutuyor mu?
Takdir teşekkür hesaplamada yapılan yeni değişiklikler takdir teşekkür belgesi almayı etkileyen faktörlere bakalım. Takdir teşekkür belgelerini almada; ders içi performans, ders notu (yazılı notları) varsa performans notu ve haftada görülen dersin saati ö

Hemen yazımızın başında da takdir ve teşekkür belgelerini almak için Türkçe dersi puanının en az elli beş (55) olması ve tüm derslerinin ortalaması kırk beş (45) ve üzeri olması gerektiğini söyleyelim. Bu ne demek tüm dersleriniz ortalaması belge almanıza yeterli ama Türkçe dersiniz 50, o zaman belge alamazsınız. Ya da aynı şekilde tüm ortalama tutuyor ama bir dersiniz 40, yine belge alamazsınız. Sınav sonuçları yüzlük sistemde değerlendirilse de karneye beşlik sistemde geçmektedir. Bu da şu şekilde; 0-44 puan aralığı 1, 45-54 puan aralığı 2,55-69 puan aralığı 3, 70-84 puan aralığı 4, 85-100 puan aralığı 5 olarak alınır.

Haftada altı saat, dönem içinde iki yazılı birde ders içi performans notu alınan bir dersten yola çıkalım. Öğrencimiz bu dersin ilk yazılısından 80 puan almış olsun, ikinci yazılıdan da 95 puan, ders içi performans puanı da 100 olan bu öğrencinin takdir teşekkür hesaplaması şu şekilde olacaktır. (80+95+100)/3 = 91,66 bu ders içi dönem sonu puanıdır. Daha sonra ağırlıklı ders puanına bakılır. O da şu şekilde hesaplanır; haftalık ders saati X ders içi dönem sonu puanı yani 6 X 91,66= 550. Bu hesaplamalar öğrencinin aldığı tüm dersler için hesaplanır ve sonrasın da toplanarak haftada toplam aldığı ders saatine bölünerek çıkan sonuca göre takdir teşekkür hesaplanır. Bu örnekteki öğrenci eğer hafta da eğer 30 saat ders alıyorsa ve diğer derslerinde de bu kadar başarılıysa o derslerinde ağırlıklı ders puanı bu şekilde çıkacaktır. Takdir teşekkür hesaplamasını yapmak için o derslerle birlikte bütün ağırlıklı ders puanı hesaplanarak haftalık ders saatine bölünür. Öğrencinin notlarından çıkan sonuç, 70 ile 84,99 puan aralığında ise teşekkür belgesi almaya, 85 ile 100 puan aralığında ise takdir almaya hak kazanmış demektir.

EgitimSistem.Com - Özel Haber

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.