Ortaokul 5. Sınıf Kayıt Sonuçları

Ortaokul 5. Sınıf Kayıt Sonuçları
2019-2020 yılında ortaokul yani 5. sınıfa gidecek öğrencilerin kayıt sonuçları Haziran sonu yada Temmuz başında açıklanıyor. Öğrenciler MEB resmi, sitesinden okul kayıt sonuçlarını ve sorgulamalarını yapabilecekler.

Ortaokul 5. Sınıf Kayıt Sonuçları ne zaman açıklanacak?

Ortaokul 5. Sınıf Kayıt Sonuçları Haziran ayının son haftası ile Temmuz ayının ilk haftasında açıklanacaktır. Sonuçlara aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

2019-2020 Ortaokul 5. Sınıf hangi okula kayıt yapıldığını öğrenmek için TIKLAYINIZ

Kaydı hiçbir okulda gözükmeyen çocukların velileri hangi işlemi yapacak?

Velilerimiz öncelikle ilçe nüfus müdürlüğüne giderek adres kontrolü yaptıracak, ardından ilçe milli eğitim müdürlüğüne giderek yetkilileri bilgilendirecektir. İlgililer ise ilçe adres havuzundaki adresleri ilgili okullarla ilişkilendirecektir.

5.Sınıf nakilleri nasıl yapılır?

5.sınıf kayıtlarında eğer başka bir okula kayıt ettirmek istiyorsanız nakil yaptırmanız lazım. Ortaokul 5.sınıf nakillerinde 1.sınıfta olduğu gibi adrese dayalı nakil işlemi yapılır. Yani öğrencinin farklı bir okula kayıt olabilmesi için o okulun kayıt bölgesinde olması lazım. Bunun için de taşınmanız gerekiyor. Diğer bir yöntem ise iş yeri adresi ile nakil yaptırma. Eğer kayıt yaptırmak istediğini okul çevresinde iş yeri adresiniz bulunuyorsa bu şekilde de nakil mümkündür. İşte 5.sınıf nakilleri için gerekli şartlar,

1- Adres değişikliği
2- Misafir adres gösterme
3- İş Yeri adresi ile nakil
4- Okulda okuyan kardeş nedeni ile nakil
 
Yukarıdaki bilgiler doğrultusunda ortaokula nakil yaptırmak mümkündür.

Kaynak:Eğitim Sistem

21
10
21
10
9
13
150
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
3 Yorum