Oruç ile ilgili Kur’an-ı Kerim mealinden üç ayet

Oruç ile ilgili Kur’an-ı Kerim mealinden üç ayet
Oruç ayetleri hangi surelerde geçmektedir, Oruç ile ilgili Kur’an-ı Kerim mealinden üç ayeti yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Kuran’da oruçla ilgili ayetler oldukça fazladır. Burada bir 3 ayet alıyoruz ve o ayetle ilgili bir şeyler yazacağız.

“Ey iman edenler! Oruç, sizden öncekilere farz kılındığı gibi size de farz kılındı. Umulur ki korunursunuz. Bakara Suresi 183. Ayet Bu ayetten anlaşılacağı üzere oruç uzun yolculuk yapan kişilere, hasta olan kişilere farz değildir. Yüce dinimiz İslam ise oruç tutmakta zorlananlar için ise bir yoksulun günlük yemek ihtiyacını karşılaması gerektiğini söylemiştir. Bu da dinimizce ibadetlerde zorluğun olmadığını göstermiştir.

Bakara Suresi, 184. ayet: (Oruç) Sayılı günlerdir. Artık sizden kim hasta ya da yolculukta olursa tutamadığı günler sayısınca başka günlerde (tutsun). Zor dayanabilenlerin üzerinde bir yoksulu doyuracak kadar fidye (vardır). Kim gönülden bir hayır yaparsa bu da kendisi için hayırlıdır. Oruç tutmanız, -eğer bilirseniz-sizin için daha hayırlıdır.

Meryem Suresi, 26. ayet: Artık, ye, iç, gözün aydın olsun. Eğer herhangi bir beşer görecek olursan, de ki: "Ben Rahman (olan Allah)' a oruç adadım, bugün hiç kimseyle konuşmayacağım."

Tahrim Suresi, 5. ayet: Belki onun Rabbi, -eğer o sizi boşayacak olursa- ona yerinize sizlerden daha hayırlı Müslüman, mü'min, gönülden itaat eden, tevbe eden, ibadet eden, oruç tutan dul ve bakire eşler' verir.

10
0
3
0
1
2
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.