Örümcek ipeğinde olduğu gibi proteinler tüm canlılar tarafından üretilebilir mi

Örümcek ipeğinde olduğu gibi proteinler tüm canlılar tarafından üretilebilir mi
Örümcek ipeğinde olduğu gibi proteinler tüm canlılar tarafından üretilebilir mi bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Proteinler vücudumuzun yapı taşıdır. Vücudumuzu düzenler vücudumuzu oluşturan organların yapı taşı olup en son enerji için kullanılacak yapıdır. Bununla birlikte n-tane aminoasit birleşerek proteini oluşturmaktadır. DNAlarımızın içerisindeki nükleotitlerin yapı taşları ise aminoasittir. Bu nükleotitler vücudumuzla ilgili tüm kodlamalara sahip olup her insanda dizilimi ve sıralaması farklıdır.

Tüm canlılar aldıkları besinleri moleküler halinde proteinleri sindirerek parçalarlar. Ortaya çıkan birim maddeler olan aminoasitler doğrudan hücreler içine alınırlar. Bu olaydan sonra DNA şifresine göre yeniden dizilirler.

35
42
108
67
23
25
68
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.